Vi använder cookies och vissa produkter har annonslänkar till de annonsörer som vi samarbetar med.
kundservice@gpsforbarn.se
Utelekar för barn

Utelekar för barn – 3 tips

 

Fin Fem Fel

Fin Fem fel är en utelek som uppskattas av många barn. Det är en finurlig lek som sätter lekledarens kreativitet på prov. Välj ut ett område i naturen eller en slinga. Lägg ut saker längs slingan som inte hör hemma där. Det kan till exempel vara så lätt som en stol men också lite lurigare genom att sätta till exempel en inneväxt som inte hör hemma i habitatet eller att du binder fast en ett eklöv på en björk och så vidare. Låt barnen leta och skriva ner sakerna på en lapp utan att berätta för de andra.

 

Passar skruven

Passar skruven är en enkel stafettlek för barn. Fungerar i lag och enskilt. Lägg ut 10 skruvar och 10 muttrar i varsin skål. Låt barnen på tid försöka hitta rätt skruv till rätt mutter. Om man vill kan man lägga till ett springmoment så går det bra. De lag eller de barn som först passar ihop alla skruvar med rätt muttrar vinner.

 

Ballongkampen

Ballongkampen är en lek som går att leka enskilt eller i lag. Om ni leker i lag så gör så här. Dela in barnen i två lag och blås upp lika många ballonger som deltagare och ha endast två olika färger på ballongerna. Dela in de i exempelvis blåa laget och gula laget och bind fast en gul ballong på varje barns fotled i det gula laget och en blå ballong på de blåa lagets fotleder. Klara färdiga gå! Nu är det dags att panga ballongerna! De lag som har pangat de andra lagets ballonger och har minst en ballong kvar av sina egna har vunnit. Obs! Glöm inte att plocka upp skräp och trasiga ballonger efter er när leken är slut.

 

Tipsen är framtagna av Gps för barn som har tagit fram gpsklockan Playtime som är en produkt för föräldrar som vill att sina barn ska leka ute utan att oroa sig för var de befinner sig.

 

Läs mer om gps för barn