Vi använder cookies och vissa produkter har annonslänkar till de annonsörer som vi samarbetar med.
kundservice@gpsforbarn.se
Manual se tracker

SeTracker Manual & Snabbguide

Detta är en genomgående snabbguide för appen SeTracker. Detta är en app som används till ett flertal gpsklockor. Appen är enkelt att använda och lika simpel att ladda ner ifrån antingen App Store för IOS eller Google play för Android. (Notera att språket i appen inte är väl anpassat till svenska. Dock är den fortfarande enkel att förstå på både engelska och svenska. Har du fortfarande inte köpt en gpsklocka till ditt barn har vi sammanställt en köpguide där vi testar och gör videos på ett flertal av de storsäljande klockorna i landet. Gå till köpguiden här 

 


Skriftlig guide

En videoguide för SE Tracker finns längst ned på sidan

 

 

 

Det första som ska göras är att registrera ett konto. Detta gör du genom att trycka på knappen registrera och skriva in dina uppgifter. När du har gjort detta är det bara fortsätta med att logga in. Notera att du kan behöva ändra region och språk.

 

 

 

 

 

 

 

När du loggat in kommer du vidare till denna sidan. Här skall du lägga klockan. Detta gör du genom att skanna QR-koden som finns på klockans låda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sen tilldelar du enheten ett smeknamn och till sist väljer du en roll. Du kommer få ett flertal roller som alternativ, du klickar i den önskade rollen och sedan tillbaka uppe i vänstra hörnet. Sen fortsätter du med att klicka på ”bestämma”.

 

 

 


Hem

 

 

 

Nu är enheten tillagad och du ser nu appens funktioner. Nere i det högra och vänstra hörnet ser du två flikar, den ena heter HEM och den andra MIN. Under fliken HEM ligger klockans funktioner medan MIN-fliken istället avser mobilens inställningar.

 

 

 

 

 

 


Talkback

 

Den första funktionen vi går igenom är ”Talkback”.

 

 

 

”Talkback”-funktionen är helt enkelt röstmeddelanden. Genom att hålla in knappen längst ner på skärmen och tala spelas ett röstmeddelande in som skickas till klockan

 

 

 

 

 

 

 

 

Man kan radera ett skickat meddelanden genom att hålla in på meddelander och sedan trycka på ”Radera”.

 

 

 

 

 

 


Footprint

 

 

 

Nästa funktion är ”Footprint”. Denna funktionen låter mobilanvändaren att se vart klockanvändaren har befunnit sig under ett visst tidsintervall.

 

 

 

 

 

Man kan enkelt ändra datum och det specifika intervallet och på så vis se hur klockanvändaren har rört sig

 

 

 

 

 


Karta

 

 

 

 

”Kartan” kommer helt enkelt visa vart klockanvändaren befinner sig i realtid.

 

 

 

 

 

 

 

 


Säkerhetszon

 

 

”Säkerhetzon” är en funktion som låter mobilanvändaren placera ut ett område som klockanvändaren måste befinna sig i. Skulle klockanvändaren lämna området kommer föräldern att få en notis på mobiltelefonen. Genomatt trycka zonerna kan man enkelt redigera dem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Man kan ändra positionen på området genom att klicka på kartan när man valt en zon. Man kan även redigera namnet samt cirkelns radie.

 

 

 

 

 

 

 


Belöningar

 

 

 

 

 

”Kärlek belöna” innebär att man enkelt kan skicka belöningar till klockan ifall användaren har gjort något bra. Det går att justera antalet hjärtan genom att klicka på plus- och minustecknet.

 

 

 

 

 

 

 


Alarm

 

 

 

”Klocka Alarm” är en enkel alarmfunktion. Denna funktion ger mobilanvändaren möjligheten att ställa alarm som kommer att ringa på klockan v

id önskad tidpunkt. Man kan ha upp till tre alarm och det går enkelt att redigera dem genom att klicka på dem.

 

 

 

 

 

 

 

 

När man klickat på ett alarm kan man ändra tiden och om alarmet exempelvis är en engångsföreteelse eller om det skall återkomma kontinuerligt.

 

 

 

 

 

 


Information

 

 

Här kommer informationen om klockanvändaren att visas. Exempelvis ifall användaren lämnat en säkerhetszon eller om SOS-funktionen har aktiverats.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hitta klockan

 

 

 

 

”Efter Maskiner” är en funktion som hjälper till att lokalisera klockan i hemmet. Genom att klicka på ”Efter Maskiner”-knappen kommer klockan att göra ett ljud och det blir lättare att hitta klockan.

 

 

 

 

 

 

 

 


Inställningar

 

 

 

 

 

Sista funktionen under fliken HEM är ”Inrätta”. Denna funktionen kan man även kalla för inställningar. Här kan man ändra exempelvis SOS- nummer eller lägga till kontakter. Jag kommer gå igenom all inställningar.

 

 

 

 

 

 

SOS-nummer

 

 

Den första är ”SOS/Antal”. Här kan man lägga till upp till tre nummer som kommer att ringas i ordning ifall SOS-funktionen aktiveras.

 

 

 

 

Läge

 

 

 

 

 

Under inställningen ”Läge” bestämmer du hur ofta notiser angående klockanvändarens position skall skickas till dig. Man har alternativen: var tionde minut, varje timme och varje minut.

 

 

 

 

 

Familjemedlemmar

 

 

 

Under ”Familjemedlemmar” kan man helt enkelt lägga till familjemedlemmar.

 

 

 

 

Stör ej

 

 

 

 

 

”Stör ej period” är en funktion som tillåter dig att sätta ett tidsintervall där klockans funktioner begränsas och det inte längre går att ringa till klockan. Denna funktion är bra under exempelvis lektionstid när ett barn inte skall bli störd.

 

 

 

 

SMS-notiser

 

 

 

Under ”Inställningar SMS alert” kan du ställa in ifall du vill få SMS-notiser när batteriet är lågt eller ifall SOS-funktionen har aktiverats.

 

 

 

 

 

Telefonbok

 

 

 

 

”Telefonbok” är helt enkelt en kontaktlista där det går att lägga till max tio kontakter.

 

 

 

 

 

 

 

Språk och tidszon

 

 

 

 

I ”Språk och tidszon” kan du ställa in vilken tidszon klockan befinner sig i och även vilket språk som skall var på klocka.

 

 

 

 

Remote shutdown

 

 

 

 

Här kan du manuellt stänga av klockan via mobiltelefonen.

 

 

 

 

 

 

 


Min

 

 

 

 

Nu går vi in på inställningarna under fliken MIN.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Profil

 

 

Den första är ”profil” och här ställer du in dina egna uppgifter.

Det första är Számla = användarnamn, sen har vi Kön, Fulla namn, Telefon och brevlåda är då email.

 

 

 

Enhetslista

 

 

 

 

Enhetslistan visar vilka enheter som är kopplade till kontot. Du kan exempelvis lägga till en enhet genom att klicka på ”+Lägg till enhet” men du kan även ta bort existerande enheter ifall du väljer redigeringsalternativet i högra hörnet.

 

 

Ändra lösenord

 

 

 

 

Du kan ändra ditt lösenord under inställningen ”Ändra lösenord”. Då skriver du helt enkelt in ditt gamla lösenord och den nya som du önskar.

 

 

 

Ta bort annonser

 

 

 

 

Du kan även välja att ta bort annonser. Detta kostar dock pengar

 

 

 

 

 

 

 

 

Videoguide