Vi använder cookies och vissa produkter har annonslänkar till de annonsörer som vi samarbetar med.
kundservice@gpsforbarn.se

Resa med barn – 6 tips du förenklar din familjeresa

Att resa med barn kan vara lika underbart som det kan vara stressande. Man har ofta mycket tid att ta igen med barnen och förväntningarna är höga. En grundregel är att förbereda sig lite och komma ihåg att trots att man befinner sig på den där paradisstranden är man fortfarande är samma familj 🙂 Vi vill dela med oss av några tips som du kan tänka på innan man ger sig av på en resa med barnen.

Resa med barn - 6 tips

  1. Boka i förväg

Att försöka vara lika spontan på resan som innan man hade barn lönar sig inte. När ni äntligen kommer fram till det efterlängtade resmålet men inser att det är fullbokat överallt och därför tvingas packa in hungriga, trötta och gnälliga barn i baksätet igen önskar ni att ni bokat rum i lugn och ro hemma innan ni gav er av.

 

Läs även vår köpguide ”Gps Klocka Barn

  1. Packa ner snacks

Om ni ska ut på en längre resa med barnen så finns det stor risk att humöret börjar tryta när ni suttit stilla lite för länge och det börjar krypa i benen. Snacks och nötter fungerar utmärkt både som sysselsättning och för att hålla blodsockret på en jämn nivå. Se upp för saker proppade med för mycket socker bara, att få ett barn med sockerrus att sitta stilla kan verkligen vara en utmaning!

 

  1. Förbered olika former av underhållning

En stor utmaning för dig som reser med barnen är all väntan. Har ni packat med saker som ni kan plocka fram när tålamodet hos barnen svajar så har ni ökat chanserna till en smidig och lyckad resa avsevärt. Exempel på saker som kan komma till användning är ljudböcker, filmer, serietidningar, familjelekar, favoritleksaker, målarböcker, klistermärken mm.

 

Läs även vår guide: Utelekar för barn – 3 tips

 

  1. Låt barnen fotografera

Uttråkade barn är gnälliga barn. Ger du barnen en liten och tålig kamera som håller dem sysselsatta och fokuserade på vad som finns runt omkring dem så kommer du till och med kanske att bli både förvånad och berörd av bilderna från deras knähöga perspektiv.

 

  1. En aktivitet per dag

Planera in mer tid till att uppleva en sak per dag istället för att försöka hinna med så mycket som möjligt. Barn tycker att resan till och från en aktivitet är en del av det roliga, så var ute i god tid och stressa inte från punkt A till punkt B. Ta en paus i en park, på en lekplats eller på tågstationen på väg till ert huvudmål för dagen.

 

  1. Nöje före rutiner

För att göra resan enklare för alla, prioritera att ha kul istället för att följa rutiner ni har hemma. Låt barnen vara uppe sent, ha sovmorgon och äta onyttiga saker till middag. Att bryta mot reglerna är roligt för alla och barnen kommer minnas semestern med glädje.

 

Har du fler tips som underlättar resan tillsammans med barn? Dela gärna med dig av dem i kommentarsfältet nedan. Fritt fram att dela våra tips via knapparna nedan.

Dela tipsen med dina vänner

Happy Sharing