Vi använder cookies och vissa produkter har annonslänkar till de annonsörer som vi samarbetar med.
kundservice@gpsforbarn.se

OM GPS FÖR BARN

Vi testar teknik för barn

Vad gör vi

Analyserar marknaden för smarta klockor

GPS FÖR BARN är en webbplats som utvärderar och analyserar marknaden för smarta klockor och gps produkter för barn. I dag säljer vi inga egna produkter utan testar produkter som finns till försäljning av andra företag. Hemsidan startade med att vi förutspådde tidigt att smarta klockor och gpsprodukter skulle kunna underlätta för föräldrar som önskar att få ett extra stöd i kommunikationen med barnen. Då vi insåg att hitta rätt bland den uppsjö av klockor som strömmade in på marknaden var svårt så började vi testa klockor, läsa produktbeskrivningar och specifikationslistor. Detta sammanställde vi i en artikel för att förenkla för föräldrar som försökte navigera i den djungel av klockor och gpsprodukter som finns att tillgå.

Artikel som vi kallar gps klocka barn finner du här

Vision

Mer utelek och aktivitet

Vad kan vi bidra med? Förutom att hjälpa föräldrar inför ett köpbeslut av en klockmobil eller gpsprodukt så hoppas vi att marknaden av klockmobiler som sådan kan bidra till mer fri rörelse och spontana aktivitet för barn. Hur hänger det ihop? Vi har tre punkter vi vill peka på.

  1. Sättet att kommunicera och bestämma avtal har förändrats i hela samhället.

 Då mobiltelefoner inte fanns i vår vardag så hade vi ett annat sätt att kommunicera med varandra. Vi vuxna har minnen av när man bestämde avtal att träffa någon, så kunde det gå en vecka innan man pratade med varandra men ändå så träffades man på avtalad tid. Ingen avstämning eller kommunikation utan hade man bestämt att ses på en viss tid och plats så dök båda upp den tiden. Inget konstigt med det. Så gör vi inte idag. Mobiltelefonens inträde förändrade detta radikalt. Det är inget konstigt att man skickar ett sms till den man ska möta och meddela att man är 2 minuter sen, och innan de så har man pratat ett par gånger vilken buss man ska ta, när den är framme, och vi har kanske obestämt vilket plats vi ska se på och ändrar aktivitet på grund av att det regnar. Detta är så vi avtalar möten och kommunicerar med andra vuxna och ungdomar.

Dock när det kommer till våra barn så ska vi gå tillbaka till de beteendet som vi hade för 20 år sedan. Då kan man säga att du får gå ut och leka men du måste vara hemma om 4 timmar när middagen är klar. Men när middagen står på bordet och inga barn hemma så sträcker man sig efter telefonen och…just de, man kan inte nå sina barn som man gör med alla andra människor i sin vardag. Efter en cykeltur och en kallnad mat på spisen så tänker man att nästa gång så får de vara hemma och spela eller se på film så man slipper ut och leta upp dem varje gång man ska ses.

2. En smartphone är alltid roligare än att leka i träd

Lösning att skicka med barnen med ett telefon i fickan är ju inte långt borta. Men vad händer med ett barn som exempelvis har en Iphone i fickan? Jo, visst man kan stänga av appar och slå på massa begränsningar vad man kan göra på en smartphone men ändå ser man många barn idag så både går och cyklar med blicken djupt ner i skärmen utan någon som helst kontakt med omvärlden. Smarttelefon och dess innehåll är framtagna för att användas och tyvärr så ser man att vi vuxna har svårt att släppa den med blicken och det gäller såklart även barn. Det är lätt att det blir stillasittande lekar även utomhus vilket då minska rörelse och den spontana leken.

3. Försök cykla på en cykelstig med en smartphone i fickan.

Att ha en smartphonen i fickan som barn kan lätt begränsa barnets frihet att hitta på aktiva lekar. Tänk dig att ha en telefon, som man precis har fått tydliga instruktioner om att man ska vara väldigt rädd om då den kostar jättemycket pengar, i en byxficka. Hoppa upp på din mountainbike och ge dig ner för en hoppbana med telefonen studsandes i fickan. Lägg på att en smartphone är för en 7-åring nästan lika stor som halva låret. Då är det väldigt lätt att man låter bli just den leken och istället väljer en lek med mindre rörelse vilket vi vet är så viktigt för både oss själva och våra barn.

Däremot med en mobilklocka så är de fri och aktiv leken enklare och tar inte så stor fysisk eller mental plats.  Med en smartklocka till barnet så kan kommunikationen mellan förälder och barn liknar den som alla vuxna och ungdomar har idag men de behöver inte hindrar barnet att vara ute och leka aktiva lekar.

Utelekar för barn

Utelekar för barn – Gps För Barn tipsar

Utelekar för barn – 3 tips   Fin Fem Fel Fin Fem fel är en utelek som uppskattas av många barn. Det är en finurlig lek som sätter lekledarens kreativitet på prov. Välj ut ett område i naturen eller en slinga. Lägg ut saker längs slingan som inte hör hemma där. Det kan till exempel...
Resa med barn - 6 tips

Resa med barn – 6 tips du förenklar din familjeresa

Resa med barn – 6 tips du förenklar din familjeresa Att resa med barn kan vara lika underbart som det kan vara stressande. Man har ofta mycket tid att ta igen med barnen och förväntningarna är höga. En grundregel är att förbereda sig lite och komma ihåg att trots att man befinner sig på den...
Åka skidor med barn

Skidsemester med barn? Här är tipsen du inte får missa

Åka skidor med barn? Här är tipsen du inte får missa Är det första gången ni ska ha barnen med på skidresan? Vad roligt! Men att åka skidor med barn innebär också många prövningar som kan ställa till det för er om ni inte tänkt till innan och förberett er ordentligt. Det finns mycket som kan...

Kontakta Oss

Vi lyssnar gärna på vad du tycker

Email

Vi finns på mailen och svara alltid så for vi kan