Vi använder cookies och vissa produkter har annonslänkar till de annonsörer som vi samarbetar med.
kundservice@gpsforbarn.se
GPS tracker barn

Gps trackers och gpsspårare för barn 2019

Att hålla ett öga på dina små kan vara svårt ibland men med en Gpstracker så blir det lite lättare. Det finns nu ett stort antal användbara gpstrackers som är särskilt utformade för barn. Vissa använder radiovågor är bra för positionering på kort avstånd. Andra är mer sofistikerade och använder en GPS-signal för att kartlägga den exakta platsen ditt barn är på i en smartphone.

Genom att använda dessa lätta och små trackers kan föräldrar hålla koll på sina barn och hitta dem om de är ute och leker. Det finns olika typ av gpsspårare för olika typ av åldrar och vissa kan man ringa till. Dessa är ofta utformade som klockmobiler, vilket du kan läsa i vårt blogginlägg De bästa GPS-klockorna för barn 2018. Det är de första beslutet du ska överväga: Vill du ringa till barnet eller vill du endast kunna hitta barnet med hjälp av gps? I denna artikel så kommer vi titta närmare på produkter som inte går att ringa utifrån men har spårfunktion, så kallade gps trackers för barn eller gpsspårare.

”Uppmuntrar till mer fri utelek.”

Första tanken är att detta låter väl lite som övervakning och ett Big Brother upplägg. Detta är ett ämne som jag kommer ta upp här i bloggen inom kort. Jag tänker ofta om dessa produkter uppmuntrar till mer fri utelek men på bekostnad av barnens personliga integritet. Ibland har jag en GPS-klocka på min 6 åring och jag upplever inte att det blev någon form av övervakning. Jag sitter ju inte och tittar på mobilen efter hans position hela tiden, utan det är framför allt när man ska hämta in honom för middag. Då väljer jag att ringa, alternativt kolla vad han befinner sig. Jag bör också tillägga att vi bor i ett bilfritt område vilket gör att de är lätt att släppa ut barnen, men samtidigt svårt att hitta dem då de leker väldigt fritt här. Vissa produkter har Geofence vilket gör att man kan ringa in ett område på kartan som barnen får leka i och ger dig en varning om de går utanför. Men trots detta så skulle jag inte lita på den tekniken om vi inte bor som vi gör här. Obs! Dubbelkolla alltid med leverantör så aktuellt pris och avtal stämmer. Ta även reda på om produkten fungerar i de land du bor i eller planerar på att besöka. Tanken med artikeln är att ge en överblick av de produkter som finns att köpa och informationen baseras främst på tillverkarnas produktbeskrivningar.

Har du köpt en GpsTracker? Dela gärna med dig av dina erfarenheter i kommentarsfältet!

Oavsett så är det en intressant användning av teknik för att ge föräldrar lite mer sinnesfrid och förhoppningsvis lite uppmuntran till mer utelek och rörelse för barnen, istället för att sätta dem framför en skärm så man kan ha koll på dem.

Så, nu är det dags att kolla vad de finns för olika produkter på marknaden. Jag har gjort en sammanställning av trackers globalt, och håller ett öga på de produkter som blir tillgängliga i Sverige.

Jag tror att dessa enheter är särskilt praktiskt för barn som just har börjat att komma in i nya rutiner, som att gå i en ny skola eller gå runt själv för första gången utan sin mamma eller pappa. Med så många bra alternativ på marknaden idag, kan det vara svårt att välja en som passar dina behov. För att hjälpa dig att göra rätt val, har vi sammanställt en översikt över några av de bästa Gpstrackers och spårsändarna som finns på marknaden för barnens säkerhet. Varje enhet har en separat uppsättningen funktioner. Jag rekommenderar att du försöker få en god överblick av vad som finns på marknaden innan du tar ett beslut.

Här kommer en överblick av några av de produkter som finns på den globala marknaden idag.

Gps tracker för barn Yepzon

Yepzon är en trygg GPS-sändare med lång batteritid 

Vill du ha extra koll på barnen, hunden, datorväskan eller annat som du håller kärt kan sändaren Yepzon One vara ett bra alternativ. Enligt tillverkaren är Yepzon är det enklaste GPS positionsverktyget i världen.

Det lilla GPS-verktyget kan fästas var som helst, till exempel på kläder, tillhörigheter eller husdjur. Den har en smart nordisk design och är också vattentät. Den har inga knappar och kan därför inte stängas av av misstag. Det är därför den är så säker. Den kan också var på i veckor utan att laddas.

För att använda den, laddar du ner Yepzon appen och aktivera ditt positionsverktyg med din smartphone , välj ett namn för din Yepzon-enhet och lokalisera. Du kan även dela åtkomst med familjemedlemmar, vänner eller vårdgivare.

Dela trackern med mobilen

Det här är en smidig och enkel puck som du hänger eller lägger där du vill att den ska användas. Och tack vare spårsändarens långa batteritid blir den extra trygg och säker. GPS-trackern funkar endast med de mobiler som du har delat den med. Därför är det viktigt att dela den med ytterligare en mobil, så att du lätt kan följa och hitta den om din egen mobil skulle sluta fungera eller komma bort. För att komma åt ditt konto paras spårsändaren ihop med mobilen. På Android görs det med nfc och på iPhone och Windowsmobiler är det bluetooth 4 som gäller. 

Stänger inte av sig själv

Eftersom trackern inte har några knappar går det inte att stänga av den av misstag. Det blir en extra trygghet om den ligger i barnens jacka, i en ryggsäck eller om den skulle bli tilltryckt i jobbväskan eller i byxfickan. Däremot kan du enkelt stänga av sändaren via appen på mobilen. Det är bra att göra det om du vet med dig att du inte kommer att använda den på ett tag. Ska trackern bara vara avstängd ett kortare tag behöver du inte göra något. Men om du stänger av den måste du starta den igen via Androidmobilens nfc eller genom att ladda den. Yepzon One saknar lampor och därmed ljussignaler. När det är dags att ladda den får du istället en smart notis i din telefon. 

Anpassa i inställningarna

Via inställningarna bestämmer du själv hur ofta sändaren ska ansluta till servern, när den ska vara i viloläge och när den är i rörelse och förflyttning. Om du förändrar något i inställningarna går ändringen igenom först när du ansluter enheten på nytt. Ju mer sällan du väljer att ansluta din sändare desto längre håller så klart ditt batteri och din datapott. 

Vänta på rätt position

För att veta spårsändarens position måste du först ansluta sändaren korrekt. Om det stora plusset är den långa batteritiden så är det stora minuset att det kan ta lite tid innan du får aktuell position för sändaren. En timer i appen räknar ner tills du får korrekt plats för att sedan kan följa sändaren i realtid en stund och se hur den eventuellt förflyttar sig. I väntan på nuvarande position visas den position som baseras på mobilmasten som sändaren senast hade kontakt med.

Stänk- och stöttålig

Sändaren är en enkel att använda då den är tillverkad helt utan knappar. Kontakten för laddaren är försluten med en gummiplugg. Förutom bärremmen finns även andra tillbehör. Yepzon One är både stänk- och stöttålig.

 • Namn: Yepzon One.
 • Kontakt: Yepzon.com
 • Plattform: Android, IOS, Windows Phone.
 • Storlek: 85 x 46 x 17 mm Vikt: 43 gram, 61 med väska för hundhalsband/bälte.
 • Batteritid: Två veckor vid normal användning.
 • Laddare: Micro-usb.
 • Arbetstemperatur: -10 till +30 °C.
 • Vattentålighet: Tål regn och stänk med stängd usb-lucka.
 • Geofence: Nej.
 • Pris datatrafik: 5 MB, räcker cirka en månad, 39 kronor.
 • Fungerar i: EU, Schweiz, Norge, Ryssland. Andra länder går att köpa till mot en roamingavgift.

 

Priset för Yepson One är 899 Kr. Simkortet är inbyggt och vid köp av produkten så ingår 5 MB datortrafik till simkortet vilket tillverkaren anser är ett normal förbrukning varje månad. För fullständiga abonnemangskostnader och mer information besök Yepzon.com

Weenect Kids

Weenect Kids tracker med ringfunktion
Weenect Kids

Weenect Systemet består av en 6 cm vattentålig spårsändare, en skyddande påse och en USB-laddare. På grund av sin ringa storlek kan den lätt passa in i en väska eller ficka.

Denna Gpsspårare ger dina barn möjlighet att varna dig om eventuella problem genom att trycka på SOS-knappen. De kan även använda spårsändaren för att ringa dig. Liksom de flesta andra barnsäkerhets prylar, kan du ställa in ”anpassade zoner”. Du får då en varning på din smartphone när dina barn har anlänt till eller lämnat en utsedd zon.

Spårning kan utföras med hjälp av en live karta, en kompass med avståndsberäkning eller genom att hålla upp din smartphone och, förutsatt att du pekar telefonens kamera i rätt riktning, dyker det upp en liten ikon på skärmen som visar dig barnets position.

Weenect har en sju dagars batteritid, och kan användas i mer än 68 länder globalt och laddar upp lokaliseringsuppgifter varje minut. Detta gör det till ett ganska tillförlitlig alternativ om barnen är nere i parken eller leker på stranden på semester. Det fungerar i hela Europa plus några andra ställen, inklusive Korea, Madagaskar, Australien, Ghana, Indien och Malaysia.

my buddy tag
my buddy tag

My Buddy Tag

My Buddy Tag är en Bluetooth-enhet som hjälper föräldrar att hålla sina barn säker på många olika sätt. Den lilla prylen ger en varning när barnet är långt bort; en vattenvarning (för att förhindra oavsiktlig drunkning); överfallslarm; och personnummer för att återförena ett förlorat barn med dess föräldrar.

Det finns flera sätt att bära enheten. Du kan även ta bort den runda spårsändaren från armbandet och lägga i en ficka eller knyta på ett skosnöre. Det finns också olika mönster att välja mellan. Detta inkluderar engångs silikonarmband för exkursioner, samt kardborreband eller frottéarmband för systematisk användning.

En extra säkerhetsfunktion är en ”Senast sett” -funktionen. Detta skickar ett e-postmeddelande med datum, tid och senast kända plats på kartan (när barnet som bär Buddy Tag hamnade helt ur telefonens bluetooth-intervall). Det är värt att tänka på att räckvidden för enheten är begränsad.

Om du har flera barn, kan du spåra dem samtidigt och identifiera varje tagg med namn med din smartphone app.

Pocket Finder

 

Pocket Finder
Pocket Finder

Pocket Finder är en bra lösning för familjer med barn i skolåldern som kan extra eller särskild tillsyn.

Denna spårsändare i fickform hjälper dig att exakt lokalisera och hålla koll på dina små genom att vidarebefordra koordinaterna för deras position till appen på din smartphone, surfplatta eller dator. Du kan se uppdaterad plats så snabbt som 2 minuter.

Enheten har också ett unikt ”varningstryck”, som gör det möjligt för barn att skicka ett SOS-meddelande genom att trycka enheten tre gånger på hårt underlag, samt en accelerometer som varnar föräldrar när en förinställd hastighet överskrids.

Om ditt barn är benägen att ta bort eller förstöra accessoarer är PocketFinder så hållbar som det är möjigt. Den robusta enheten kan bäras på handleden eller läggas i en ryggsäck eller ficka, och den har en batteritid på upp till fyra dagar.

PocketFinder är ett utmärkt val för de som reser utomlands.

KidsGPS Spårsändare

 

KidsGPS Tracker

KidGPS är en realtids gpstracker som i princip täcker alla grunder när det gäller viktiga säkerhetsfunktioner. Den är snabb att installera och lätt att använda, och låter dig veta vart ditt barn är, när som helst, var som helst, från din smartphone eller surfplatta. KidGPS använder pålitliga mobilnät för att precisera barnets position.

I skrivande stund finns den endast för användning i USA just nu, men kommer säkert till Sverige inom kort. Den robusta lilla prylen fästas på flera sätt. Den har en inbyggd hjälpknapp, som gör det möjligt för dina små att omedelbart varna dig om de hamnar i skrämmande situationer. Du kan också kolla upp dem via on-demand platsfunktioner.

Via anpassade zoner kan du ta emot push-meddelanden när barnet lämnar eller anländer till gemensamma platser som hemma eller i skolan. För ökad säkerhet, delar du tillgång till ditt barns plats med betrodda vuxna, såsom mor och farföräldrar  tar bort deras tillgång lika lätt genom ett enkelt knapptryck.