Vi använder cookies och vissa produkter har annonslänkar till de annonsörer som vi samarbetar med.
kundservice@gpsforbarn.se

GPS Klocka Barn?

Här listar vi och testar de bästa GPS-klockorna för barn 2020

Har du Googlat ” Gps klocka barn ” och insett att det är svårt navigera i denna djungel av smarta barnklockor som har ploppat upp på marknaden? Då hoppas jag denna köpguide kan hjälpa dig att hitta rätt klocka till ditt barn. 2020 är det år där 4G klockor har kommit till svenska marknaden med full kraft vilket öppnar upp för fler funktioner såsom videosamtal med mera.

Nedan följer en lång artikel där jag går igenom en mängd olika gpsklockor för barn.

Men i dessa tider så utgår jag från att du har bråttom. Jag kan också upplysa om att många lagerhyllor är tömda så att få tag i en gpsklocka med 4G kan få vänta ett par veckor. Jag får ofta förhandsinformation från leverantörer när klockor är på ingång. Vill du ha ett mail när det kommer en ny klocka släpps kan du klicka här så får du både rabatter och nyheter direkt i din mailkorg.

Först av allt så vill jag upplysa er om en helt ny 4G gpsklocka för barn som är på väg in på svenska marknaden. 

CmeePlay

Cmeeplay test

Detta är uppföljaren till den populära storsäljaren Cmee V2 som är den klocka som har frontats som den säkraste gpsklockan för barn. Producenten har dock informerat mig om att denna klockan och dess funktioner har byggts upp från grunden. 

De har samlat på sig allt de har lärt sig sedan inträdet på marknaden och kokat ner det till en 4G klocka. CmeePlay. 

Läs mer om CmeePlay

Jag har testat många gpsklockor för barn men det var först när jag fick chansen att visa Cmeeplay för mina tre grabbar det slog mig att bara för man är ett barn så vill man inte per automatik att sina prylar ska se barnsliga ut! Detta har utvecklarna av CmeePlay tagit fasta på. De har tagit fram en klocka som har alla de smarta funktioner som de flesta GPS klockor för barn i premiumsegmentet har, såsom 4G-täckning, ”klasstid”,  SOS-knapp, Gps-position och så vidare, men Cmeeplays design skiljer sig med att ha en design som är stilren, mogen och framför allt neutral. När min 10-åring, som har idag bytt ut sin GPS-klocka mot en Iphone, sneglade mot klockan och visade ett visst intresse för att vilja ha en CmeePlay så förstod jag att de verkligen har prickat rätt.

Nu var det min 8-åring som till stor glädje fick vara testpanel för denna modell, men självklart är det så att barn vill inte alltid ha barnprylar utan de vill många gånger ha de större barn och vuxna har. Jag menar, det är inte så att min 10-åring önskade sig en Iphone i barnutförande, utan han ville såklart ha en telefon likt min Smartphone och detta gäller tydligen även på smarta klockor.

CmeePlay har gjort en klocka i ett stilrent grundutförande där man likt en Smartphone istället kan byta skal och även skärmbakgrund för att anpassa klockans design utefter just ditt barnets ålder och intressen. Du kan precis som till en telefon ladda ner en bild och lägga som skärmbakgrund på klockan. Själv valde min 8-åring en Mindcraftgubbe som gjorde hela klockan till mindcraft-klocka enligt honom. Om ett halvår är det något annat som gäller och då byter vi bakgrund till vad det nu kan vara.

Jag har gått igenom de flesta funktioner och specifikationer och CmeePlay levererar på de flesta plan men designen som gör att du kan byta hela utseendet från en dag till en annan eller verkligen en anledning till att välja CmeePlay.  Likt en smartphone så sitter klockan i ett skal, med tillhörande armband, som går att byta medans själva klockan är den samma. Denna lösning har jag aldrig sätt på någon annan gpsklocka för barn. Detta innebär att du kan köpa EN klocka, men förnya den helt om den ska exempelvis ärvas vidare till ett syskon eller om barnet vill matcha plagg och klockfärg efter humör 🙂 

Den andra funktionen som sagt sticker ut är att man fritt kan byta skärmbakgrundsbild. Då menar jag inte att välja mellan några förinställda bilder utan du kan ta vilken bild som helst som föräldern har i sin telefon. Jag vet av egen erfarenhet att barns favorit-superhjälte kan ändras från dag till dag. Med den här lösningen kan man byta bakgrund till vilken bild man vill hur ofta man vill! 

Generellt så märker man att de verkligen har tagit med sig erfarenhet från tidigare modeller på marknaden och valt en standardlösning när det kommer till laddning. Klockan laddas med en vanlig Micro-usb som är en sladd som nästa alla har hemma. Sladden ramlar inte ur och fungerar med vanliga laddare och går att ladda hela natten utan problem. Likt andra premiumklockor så har den svenska menyer, skarp skärm, stegräknare, klocka med datum, analog urtavla etc.

Läs mer om CmeePlay

SAFEKID SAFE 4G.

gps klocka barnÄr du ute efter en GPS klocka med 4G just idag så blir det svårt. I skrivande stund så går den att förhandsbeställa en SAFEKID SAFE 4G. Klockan har Ficklampa, val av bakgrunder, analog urtavla och med en prislapp på 1395 Kr.

 

 

Läs mer och köp Safekid 4G

 

Trend eller?

Artikeln har besökt av över 150 000 personer som sökte efter ” Gps klocka barn ”.

Varför köpa en Gpsklocka till ditt barn?

Visst vore det skönt att slippa oroa sig över var barnen befinner sig när de är utomhus och leker?  När barnen blir lite större är det förr eller senare dags för dem att klara sig själva på lekplatsen, i närområdet eller på väg hem från skolan. Detta kan förstås vara jobbigt för både barnen och föräldrarna, framför allt i början innan man vant sig. Då kan en GPS klocka för barn eller en så kallad Smartwatch vara  ett smidigt alternativ!

En levande köpguide från en förälder med tre barn

Denna köpguide är ett levande dokument då det ständigt kommer nya klockmobiler på marknaden. Några klockmodeller försvinner, några tillkommer, en del går bara att få tag i utomlands och vissa kommer tillbaka till Sverige efter ett försäljningsstopp. Detta är ganska vanligt för en sådan ny produktgrupp som klockmobiler är.

Guiden är skriven av mig som är 39 år och pappa till tre aktiva grabbar. Jag arbetar till vardags med teknik. Syftet med guiden är att man ska få en bra överblick av de gpsklockor för barn som finns. Att bevaka denna nya marknad är något jag gör vid sidan av mitt arbete så ha översikt om inte alla klockmodeller är med och om några uppgifter saknas. Hoppas du har glädje av artikeln och dela den gärna om du finner den intressant och om den hjälper dig i ditt köpbeslut av en telefonklocka för barn med gps.


Snabbtips för dig som ska köpa en gpsklocka för barn

Cmee 2C.

Cmee är en gpsklocka för barn som har ledorden säker, vattentät och egen App på svenska. Cmee 2C har nu ersatts med Cmee 2C V2 med en rad förbättringar såsom: bättre GPS-precision både inom och utomhus, sensor som känner av om klockan tas av, analog urtavla med visare och digital i samma bild. Design och byggkvalité är uppdaterat medtydliga och snygga menyer. Du kan i denna version justera ringsignalvolym och ljusstyrka. V2 kommer i ljusblå, svart, rosa och den nya färgen lila. Så en rejäl uppdatering från Cmee 2C. I övrigt är det samma säkerhetstänk och funktioner som Cmee 2C som du kan läsa om nedan.

CMEE 2C - BLACK EDITION

Cmee 2C är vattentät, har analog urtavla och kamera. Cmee 2C har framför allt en enkel och egenutvecklad App på svenska och frontar sig som de säkra alternativet när det kommer till lösenordshantering, datahantering och intrångsskydd. Företaget får toppbetyg från kunderna och Cmee 2C är deras premiummodell. Att utveckla en egen App och ta ansvar för säkerheten är kostsamt, vilket gör att Cmee 2Cv2 kostar hela 1590 Kr. Det tillkommer dock ingen månadskostnad eller startavgift utan Appen, inklusive den säkra datalagringen, ingår i klockans pris. Cmee 2C finns i Blå, Rosa, Svart och nu även lila.

test cmee 2C gpsklocka

 

Vill man ha hålla i plånboken så kan du titta på Cmee 1C som är lillebror till Cmee 2C. Cmee 1C saknar exempelvis kamera men du får tillgång till samma säkra teknik.

Har du två barn eller ett presentinköp inplanerat så ha de just nu ett syskonerbjudande där du sparar en rejäl slant vid köp av två Cmee klockor.

Läs mer om Cmee

Box Opening av Cmee 2C

– Vad finns i lådan när du beställer en Cmee 2C

Läs mer och köp Cmee


Junior.T6 – 845 Kr  Prisvärt med rund design

safekid junior t6 testSAFEKID har nyligen lanserat sin senaste produkt i sitt sortiment – Junior.T6. Med en prislapp på 795 Kronor så rök första lagersaldot och mitt testexemplar fick vänta till nästa leverans. Nu står den här på mitt skrivbord. Vid första anblick ser detta mycket lovande ut. Den runda designen gör att ”fotbojekänslan” försvinner och tillsammans med den ”analoga urtavlan” skapar klockan ett snyggt och elegant intryck där tid och datum är i fokus istället för GPS och telefon vilket jag tror tilltalar barnen.

 

”Endast i två färger i dagsläget”

Klockan finns tillgänglig i två olika färger: Svart och Rosa. Som sagt så har den senaste modellen en annorlunda design i jämförelse med de tidigare modellerna ifrån SAFEKID då uret har rund form istället för fyrkantig. Precis som de tidigare modellerna erbjuder exempelvis Junior.T6 3-vägs positionering, en SOS-knapp, touchdisplay, vattentät IP67, geo-fence, röstmeddelande, alarmfunktion och mycket mer.

”Unik design”

junior t6 testMed sitt runda ur sticker T6 ut. Modellen ersätter den tidigare modellen Junior. Materialet på klockarmbandet är i silicon vilket gör att klockan känns bekväm kring handleden. Det finns även möjlighet att justera displayen så att den antingen visar en analogt klockur med visare eller en digital urtavla vilket kan vara bra om barnet precis har lärt sig klockan.

”Ringsignalvolymen kan justeras”

Detta låter kanske som en självklar funktion men på ett flertal gpsklockor för barn på marknaden så kan man inte höja eller sänka volymen på ringsignalen vilket är väldigt tacksamt att detta fungerar på Junior T6.

”Specifikationer”

Klockan kommer i dimensionerna 220 x 20 x 18 mm och armbandet som ingår i köpet passar en handled med omkretsen 11-17 cm. Klockan har en nettovikt på 42 gram så barnen kommer knappt märka att klockan sitter på. I lådan ingår även en laddkabel för att ladda klockan. Viktigt att notera att man inte laddar klockan för länge då det kan skada batteriet. Safekids lösning på problemet är att man köper till en smart Usbladdare med inbyggd timer till klockan som stängs av efter vald laddtid.

 

”Skärmskydd”

Med modellen Junior.T6 finns det möjlighet att köpa till ett skärmskydd till klockan för endast 129kr. Detta är perfekt ifall barnen ofta använder klockan och har på sig den under alla lekaktiviteter. Detta tillägg kan vara mycket givande och vi ser det som en billig försäkring som skyddar klockan. Skärmskyddet har även en annan viktig funktion – att skydda ditt barn. Ifall det skulle vara så att skärmen går sönder hindrar skyddet glaset från att splittras.

 

Läs Mer om Junior T6

 

Box Opening av Safekid Junior T6

– Vad finns i lådan när du beställer en Safekid Junior T6

 

Läs Mer om Junior T6

 


 

SAFE23 SE

Tvåfärgad storsäljare med skarp skärm

safekid safe23 testSAFE23 SE är en nyhet i SAFEKIDs sortiment. GPS-klockan kommer i fyra olika färger där vissa färgval är tvåfärgade. Blå/Vit, Röd/Vit, Helsvart eller helrosa. SAFE23 SE visar menyn på svenska och har en uppgraderad klarare display/skärm. Likt Safekid 400 och Safekid 400X så är denna klocka CE Certifierad, har ringfunktion och är vattentät med klassen IP67. SAFE 23 saknar dock kameran och mattespelet som 400X besitter men är snäppet smäckrare i sitt utförande och har en bättre skärm och batteritid. I övrigt så besitter SAFE 23 de funktioner man kan förvänta sig av en smartklocka för barn såsom ringfunktion, sosknapp, geofence, tystläge under skoltid etc. Klockan har urtavla med visare vilket är bra om barnet här lärt sig klockan på de sättet.

Läs Mer om Safe 23


 

Safekid SK 400X

 

safekid 400 X Safekid SK 400X som är en uppdaterad modell av Safekid 400 och är i stort sätt samma klocka. Till skillnad från Safekid 400 så har 400X nya funktioner såsom analog urtavla, stegräknare, mattespel, knappsats och kamera. Kameran har enbart 0,3 MP medans en ny smartphone tar bilder på cirka 10MP, så kameran är mer en kul grej. Prislappen på 995 Kr går dock inte att klaga på, endast en hundralapp mer än sin föregångare. Av någon anledning kostar den blåa modellen till och med en hundralapp mindre och landar då på 895 Kr, vilket är samma pris som Safekid 400! Vår testförälder var mycket nöjd och har lämnat en användarupplevelse längre ner på sidan. Klockan finns i Rosa, Blå, Lila och Svart och nytt för 2019 är att klockan har svenska menyer.

Läs Mer om Safekid-X


För den mer prismedvetne så kan du titta närmare på Safekid SK 400 Safekid SK400 testsom dock saknar kamera och egenutvecklad app men är vattentät, har en touchdisplay samt alla övriga funktioner som man kan förvänta sig av en gpsklocka för barn. Klockan finns i skrivande stund i Rosa, Blå, Lila och Svart och kostar från 895 Kronor. Använder du nedanstående kampanj så är det är riktigt bra pris för en Safekid klocka.

Läs mer om klockan


Vi går igenom fyra storsäljare på djupet

CMEE 1C och 2C. – Fokus på säkerhet med egen App

GPS-KLOCKA BARN-CMEECmee är det senaste tillskottet på den svenska marknaden för barnklockor med gps och inbyggd mobiltelefon. Bakom varumärket Cmee står den seriösa aktören Spectrafence som ligger i Enköping. Förutom en bra digital klocka för barn så erbjuder företaget ett helt koncept med klocka, egen säker datalagring och sin egenutvecklade App som är anpassad för Svenska marknaden. Konceptet uppfyller de krav som svenska föräldrar är vana vid när det kommer till ansvar, säkerhet, navigation och design. Du köper klockorna i deras egna webbshop som erbjuder enkel betalning via Klarna och snabba leveranser.

Läs mer och köp denna klocka

Vad säger kunderna?

Med sina 4 av 5 stjärnor på Trustpilot är det utan tvivel ett företag som tar hand om sina kunder. Företaget fokuserar främst på tryggheten som gpsklockorna ger till föräldrarna men har även andra förväntade funktioner som en gpsklocka för barn bör ha.

cmee trustpilot cmee test

Huvudfunktioner för Cmee 2C

Flaggskeppsklockan i Cmee-serien är Cmee 2C. Klockans har vattenskyddet IP67, analog urtavla, kamera, pekskärm i färgSOS-knapp som ringer direkt till utvalda personer, ringfunktion, trygghetszon, tystfunktion, datum och är CE-märkt. 

När ditt barn sprungit runt flera varv runt huset och ringt till både mamma och pappa så kommer de garanterat fråga: -Vad kan man mer göra med den? Då är kameran är bra funktion som kan underhålla dem ett tag till. Även om bilderna inte är mycket att ha så är det något som gör att spionleken fortsätter. Sedan finns det ett enklare mattespel, som dock inte förför denna generation barn som har växt upp med playstation och iPads.

Med sin nya egenutvecklade App och ett flertal säkerhetsåtgärder, bland annat datalagring på egna servrar i Sverige, visar företaget att de har tagit kritiken mot gpsklockor för barn på allvar.

”…de extra hundralapparna kan svida lite”

För att ta del av den nya säkerheten så kostar det lite extra. Vi har vant oss att klockmobilerna ligger något under 1000 Kr men Cmee 1C kostar 1295 Kr och Cmee 2C kostar hela 1495 Kr. Då ingår dock appen och tekniken som ser till att ditt barns data är krypterad samt att datan, lösenord och övrig information är skyddad på de svenska servrar som företaget tillhandahåller.

”Tar ansvar för säkerheten” 

Att kosta på en egenutvecklad App och ta ansvar för intrång, datalagring etc är såklart är en stor satsning som hamnar på slutpriset, men de extra hundralapparna kan svida lite för oss slutkonsumenter. Är du inte priskänslig så är det helt klart värt att satsa på Cmee-koncept.

Företaget erbjuder fri frakt, 12 månader garanti och vanlig ångerrätt på 14 dagar. Vill du läsa mer om Cmee och köpa klocka så klicka du på den röda knappen nedan.

Läs mer och köp denna klocka

Första kontakten med Cmee 2C

Enkel och smidig installation

Efter att ha beställt hem åtskilliga klockor direkt från Kina blir man lycklig när man ser en svensk instruktionsfolder när man öppnar boxen till Cmee klockorna.

cmee gpsklocka test”Komma-igång-guiden är enkel och tydlig men bilder”

Komma-igång-guiden är enkel och tydlig med bilder och lättförståeliga instruktioner i tre steg. Dock dök ett frågetecken i guiden upp för mig under registreringen då de efterfrågade ”Ditt Telefonnummer” och jag blev osäker om det gällde klockan eller förälderns telefonnummer. Jag chansade på att de efterfrågade mitt egna mobilnummer, vilket visade sig vara rätt, då man lade in själva klockans nummer i ett senare steg.

I övrigt fungerade det fint både med att scanna QR-kod och att lägga in telefonnummer som ska kunna nå klockan. Smidigt med att de första tre telefonnummerna blir automatiskt de tre SOS-nummer som man når genom att hålla in SOS-knappen på sidan av Cmee-klockan.

Vad medföljer i lådan?

Små skruvar kommer till den vattentäta luckan som skyddar simkortet från vatten. Skruvmejsel och en pincett medföljer samt någon extra skruv om man skulle tappa bort en skruv under installationen.

Klockan laddas med en magnetladdare, själva laddkabeln får man såklart med i lådan men tyvärr medföljer inte själva laddaren som man sätter i stickkontakten. Detta är i och för sig en vanlig Usb2 laddare som man har till exempelvis iPhone eller andra prylar så en sådan har man säkert en liggande någonstans.

”Seriös Svensk aktör bakom gpsklockan”

Klockan är lanserad i Sverige av Spectrafence. Företaget ligger i Enköping och blivit en av stora grossisterna för GPS-klockor framtagna för barn. De har verkligen tagit seriöst grepp på den här produktkategorin. Med bakgrund inom larm så har företaget valt att fokusera på tryggheten som klockorna ger. De har också tagit kritiken av gpsklockor för barn på allvar.

”Batteritid över förväntan och notismeddelande”

Klockan har en standbytid på 1-2 dagar enligt tillverkan men under vårt test visade sig att om klockan endast användes vid ett par tillfällen under en dag (vilket ofta är fallet) så klarade sig klockan i tre dagar utan laddning. I Appen får du tydlig information om batteritiden och du får också en notis när klockan är på väg att ladda ur. Dock är det vettigt att ha som rutin att ladda klockan varje kväll annars blir den lätt liggande urladdad.

”Smidig och säker nummerlagring”

cmee2CEn smidig lösning som Spectrafence har lyckats med är att de 10 nummer som läggs in i telefonboken är endast de som kommer igenom till klockan. Detta löser ju ett vanligt problem att någon säljare eller annan utomstående skulle kunna nå klockan. De tre första kontakterna i listan blir automatiskt SOS-nummer vilket är kopplat till klockans SOS-knapp.

”Stort antal säkerhetsåtgärder”

Företaget har som sagt tagit åt sig av den kritik som har getts mot klockornas säkerhet och har infört ett antal åtgärder för att göra klockan säkrare mot intrång etc. De har tagit bort funktioner som exempelvis att styra klockan med SMS och skyddat alla registreringskoder i klockans mjukvara. De har satt upp egna servers som den gpsdatan lagras på. Detta innebär att de har kontroll över lagringen och säkerheten vilket är helt klart en stor satsning för företaget och användarnas säkerhet.

” Appen Cmee är ett upplyft ”

Att den nya appen Cmee bygger på SE Tracker är ingen tvivel men är helt klart ett upplyft med tydligare menyer och framför allt en svensk enkel navigation.

” Analog urtavla, mattespel och vattenskydd ”

Du kan välja mellan en klassisk urtavla med visare eller digital med siffror. Något som kan plötsligt vara avgörande om barnet ska kunna se tiden. Klockan har också ett ett enkelt mattespel och ett bra vattenskydd IP67.

”CE-märkt och bra support”

Företaget erbjuder support kring både app och klocka. 4 av 5 stjärnor och många positiva recensioner på TrustPilot intygar detta. Klockan är CE-märkt vilket innebär att produkten överensstämmer med grundläggande krav på exempelvis hälsa, säkerhet, funktion, miljö.

Läs mer och köp denna klocka


Vad är skillnaden mellan Cmee 1 C och Cmee 2C?

Cmeekonceptet består av två modeller och en App. Telefonklockorna Cmee 1C och Cmee 2C skiljer sig något. Cmee 2C har fått ett designlyft, bättre material och rejälare byggkvalité. Cmee 2C har kamera och ett bättre vattenskydd vilket förklarar att 1C är 200 Kronor billigare än Cmee 2C.

– Få en snabb överblick över Cmee klockornas funktioner i vår matris.

FunktionCmee 1CCmee 2C
Originalpris1 295 kr1 495 kr
Kamera
Cmee Säker App
Analog urtavla
Spel
Svenska menyer
Vikt41g44g
Vattenskydd(Splashproof)(IP67)
Vattentät(Splashproof)(IP67)
Mobilnät2G2G
Batteritid (standby)2-3 dagar2-3 dagar
Batteri400 mAh400 mAh
GPS
CE-Märkning
Stegmätare
SOS-knapp
Virtuellt staket
GPS felmarginal5-50 meterNågra meter
FärgerBlå & rosaBlå, rosa & svart
Dimensioner45×38,8×15,5 mm39x45x14 mm
Skärm1,3” Touch1,3” HD Touch

Köp Cmee 1C & 2C


SAFEKID Junior.T6

 

Design

Det runda uret är en definitivt mer stilren design från SAFEKID som kommer att ersätta den tidigare modellen Junior. Materialet på klockarmbandet är i silicon vilket gör att klockan känns bekväm kring handleden. Det finns även möjlighet att justera displayen så att den antingen visar en analog eller digital urtavla vilket kan vara mycket fördelaktigt. Junior.T6 finns tillgänglig i två olika färger: Svart och Rosa.

Funktionalitet

Gps-klockan erbjuder många funktioner som kan vara användbara samt underhållande för barnen. En noterbar funktion är exemplevis stegräknaren, denna funktion innebär att klockan registrerar antalet steg per dag, vilket kan vara kul att hålla koll på. Man kan även ringa valfritt nummer ifrån telefonen vilken kan vara händigt. Klockan kan även användas som alarm så att barnen tar sig upp på mornarna. 

Säkerhet

Junior T.6 har ett flertal funktioner när det kommer till säkerhet. Ett exempel på detta är ett så kallat Gps-fence. Detta innebär att du som förälder kan sätta upp ett virtuellt staket och skulle ditt barn lämna området får du en notis. Denna klockan är även CE-certifierad vilket innebär att den lever upp till EU:s standard angående hälsa, säkerhet samt miljö. Precis som SAFEKIDs tidigare modeller erbjuder även denna klocka en träffsäker GPS så du som förälder kan hålla koll på dina barn. 

Med modellen Junior.T6 finns det möjlighet att köpa till ett skärmskydd till klockan för endast 129kr. Detta är perfekt ifall barnen ofta använder klockan och har på sig den under alla lekaktiviteter. Detta tillägg kan vara mycket givande och vi ser det som en billig försäkring som skyddar klockan. Skärmskyddet har även en annan viktig funktion – att skydda ditt barn. Ifall det skulle vara så att skärmen går sönder hindrar skyddet glaset från att splittras och på så sätt minimerar det risken för skärsår.

Kompatibilitet och Applikation

Denna smartklockan fungerar med både iOS och Android. SAFEKID använder sig av två stycken olika appar: Wonlex samt SeTracker. Dessa appar finns att ladda ner på både App Store samt Google Play. Denna gps-klocka fungerar dock även med andra appar men dessa kostar pengar. Skulle du använda dig av någon annan applikation än Wonlex och SeTracker kan klockan även bli låst till appen, vilket vi inte rekommenderar.

Batteritid

Junior T.6 har ett batteri som ligger på 420 mAh vilket innebär att klockan har en standbytid på cirka 2-3 dagar. Det skall dock noteras att denna tiden kan variera beroende på hur intensivt klockan används av dina barn. Viktigt att notera att man inte laddar klockan för länge då det kan skada batteriet.

Specifikationer

Klockan erbjuds i dimensionerna 220x20x18 mm och armbandet som ingår i köpet passar en handled med omkretsen 11-17cm. Klockan har en nettovikt på 42 gram så barnen kommer knappt märka att klockan sitter på. I lådan ingår även en laddkabel för att ladda klockan. Klockan är även vattentät med skyddet IP67.

 

Läs Mer om Junior T6

 


Safekid SK 400 – Snygg, Svart, Vattentät Storsäljare under en tusenlapp!

gps klocka barn

Safekid med sin populära, vattentäta storsäljare Safekid SK 400 har tagit ett bra grepp om den svenska marknaden. Klockan lanseras som en ”Vattentät Gpsklocka för Barn” vilket är helt klart deras främsta säljargument. Klockan har samma vattenskydd ( IP67 ) som Cmee 2C. Som ni säkert vet så är ”vattentät” ett brett begrepp. Denna så kallade ”kapslingsklassning” betyder att klockan ska kunna sänkas ner i cirka 1 meter och klara sig där i 30 minuter utan att ta skada. Safekid avråder dock att bada med klockan. Safekid SK 400 är lik övriga telefonklockor för barn med samma funktioner och kvalité men till ett väldigt bra pris.

Safekid använder sig av en tredjepartsapp för att hantera sina klockor. Tidigare har Safekid använt den kinesiska appen SE Tracker men nu rekommenderar de Wonlex som är utan reklam och med datalagring i Tyskland. Safekid lagrar eller ansvarar inte själva för någon data från produkterna, utan detta görs av utgivaren till respektive App.

Med Safekid SK 400 så får du mycket klocka för pengarna. En robust, vattentät klocka för barn med Gps sändare och alla övriga tänkbara funktioner. Priserna för klockan pendlar lite mellan 1145 Kr och 850 Kr.

Läs mer och köp denna klocka

safekid gps klocka test

SAFEKID var snabbt ute med en gpsklocka i Sverige och har tagit fram ett par modeller. Deras flaggskeppsmodell är Safekid SK400 och är minst sagt populär. Klockan finns i fyra olika färger. Svart, Blå, Lila och Rosa.

Klockan har en rad med olika funktioner såsom 3-vägs positionering, Touchdisplay i färg, SOS-knapp, 15 förvalda telefonnummer, Röstmeddelanden, Geo Fence, Tystläge, Klocka med datum, Alarmfunktion och bra batteritid.

”Vattentät Gps klocka Barn”

Klockan lanseras som en Vattentät Gpsklocka för barn vilket är helt klart deras KillerFeature. Klockan har klassifikationen IP67. Som ni säkert vet så är vattentät ett brett begrepp men denna så kallade kapslingsklassning betyder att klockan ska kunna sänkas ner i cirka 1 meter och klara sig där i 30 minuter utan att ta skada. Safekid avråder dock att bada med klockan.

”Armbandet känn behagligt och av bättre kvalité.”

Klockans byggkvalité är solid och armbandet är av silicon har en mjuk yttersida och en räfflad siliconyta mot huden, troligtvis för att hålla klockan på plats. Armbandet känns behagligt och av bättre kvalité. Enheten är CE godkänd.

”Fri frakt och svensk support”

Företaget bakom klockan finns i Enköping och utlovar fri frakt och bra svensk support.

”Välj till Installationshjälp”

Safekid använder sig av Appen SE Tracker alternativt Wonlex som båda är tredjeparts Appar. Wonlex har jag inte hunnit prova men SE Tracker kan uppfattas som något bökig för en ovan användare. Safekid erbjuder att förinstallera klockan via appen där de ser till att klockan går rätt, att gpsposition stämmer, och att funktioner så som SOS och telefonbok fungerar. Detta rekommenderar vi starkt.

Ett tips är at passa på nu då Safekid finns till kampanjpris med 10% rabatt. Uppge koden ”BLACK19” i kassan.

Läs mer och köp denna klocka


SAFEKID SK400X – En mobilklocka med ännu fler smarta funktioner

SAFEKID SK400X är en sprillans ny modell och en uppgraderad version av den tidigare SAFEKID SK400. Den här GPS-sk400-x testklockan kommer med många nya funktioner! Till exempel en analog urtavla med visare som förenklar för barnet, men också uppmuntrar till att lära sig klockan för den som ännu inte kan. Kameran på sidan av klockan är också en ny detalj och gör kommunikationen mellan barn och vuxen ännu bättre när man nu kan skicka bilder till varandra. Den här nya modellen har också stegräknare, ett mattespel med olika svårighetsgrad och ger möjlighet att ringa valfria nummer. 

En GPS-klocka för barn är ett enkelt sätt att hålla koll på de små, trots att de inte är alldeles i närheten. Klockan sitter säkert på handleden och du kan lätt se på kartan i appen var barnet befinner sig. Och när middagen är klar slipper du gå ut och leta och ropa i området utan kan bara snabbt ringa och säga att det är dags att komma hem. Nedan har du ett testutlåtande från vår testpanel med gott resultat. 

Läs mer och köp denna klocka


SAFE23 SE Fördjupning 

SAFE23 SE är en nyhet i SAFEKIDs sortiment. GPS-klockan kommer i fyra olika färger: Blå/Vit, Röd/Vit, Svart eller Rosa. Den kristallklara displayen som SAFE23 SE besitter visar en menyrad som är helt på svenska. 

SAFE23 SE är vattentät och ger användaren möjlighet att ringa vem som helst igenom klockan. Klockan erbjuder specifikationer som exempelvis en 1,30” IPS-skärm och ett 450 mAh batteri – som är det bästa från SAFEKID – vilket ger klockan en batteritid på ungefär 3-4 dagar.

”Gps och design”

SAFE23 SE erbjuder en säker och noggrann GPS-funktion som med en säkerhet på 5-15 meter visar vart deras barn befinner sig. Klockan erbjuder ett armband med 12-19 cm armbands-omkrets och väger endast 44 gram med en snygg design.

”Inbyggt simkort”

Klockan har ett inbyggt sim-kort och SAFEKID erbjuder hjälp med att installera korten innan den levereras till kund. Användaren kan ringa vem som helst från klockan och den erbjuder även röstmeddelanden. Klockan erbjuder även ett tyst-läge när användaren exempelvis undervisas i skolan.

”CE-märkning”

SAFE23 SE är CE-märkt vilket innebär att den enligt Europeiska standards lever upp till krav på exempelvis hälsa, säkerhet och miljö. Det innebär även att klockan har genomgått en reglerade kontrollprocedur vilket är en extra säkerhet för dig och dina barn.

”SOS-knapp”

SAFE23 SE kommer med en inbygg SOS-knapp där användaren har ett alternativ på tre valfria nummer. Klockan har även kapacitet att lägga in upp till 15 olika kontakter som barnet kan ring när som helst.

”Fraktfri leverans”

SAFEKID erbjuder att leverera klockan helt fraktfritt och vid frågor eller funderingar så erbjuder de även kostnadsfri support på svenska. SAFEKID har som mål att hjälpa alla kunder som upplever oklarhet inom 36 timmar.

Läs Mer om Safe 23


Vad är skillnaden mellan Safekid SK 400, Safkekid SK 400X och SAFE 23 SE?

– Här kan du enkelt se klockornas funktioner och avgöra vad som är viktigt för dig.

Funktion Safekid SK 400  Safekid SK 400X SAFE 23 SE
Originalpris895 kr995 kr1 095 kr
Kamera
App:SeTracker/Wonlex
Tredje part
SeTracker/Wonlex
Tredje part
SeTracker/Wonlex
Tredje part
Svenska menyer
Vikt44g44g44g
Mobilnät2G2G2G
Batteritid (standby)2-3 dagar2-3 dagar3-4 dagar
Batteri420 mAh405 mAh450 mAh
Analog urtavla
Spel
GPS
CE-Märkning
Stegmätare
SOS-knapp
Virtuellt staket
Vattenskydd(IP67)(IP67)(IP67)
GPS felmarginal10-40 meter10-40 meter5-15 meter
FärgerBlå, lila, rosa & svartBlå, lila, rosa & svartBlå/vit, rosa, röd/svart, röd/vit & svart
Dimensioner46x40x15,3 mm46x40x15,3 mm45x39x15 mm
Skärm1,22” TFT Touchdisplay i färg1,22” TFT Touchdisplay i färg1,3” IPS Screen 240×240 i färg


Reflektioner innan köp av en gpsklocka för barn

– Vilka klockor ryms i artikeln

Gps-klockorna jag främst fokuserar på fungerar också som en mobiltelefon för både inkommande och utgående samtal, vilket underlättar vardagen för oss stressade småbarnsföräldrar. Till skillnad från en smartphone så är de tåliga, relativt billiga och glöms inte kvar på lekplatsen eller ramlar ut ur fickan när de är uppe och klättrar på klätterställningen.

En Smartwatch för barn gör det lättare för oss föräldrar att uppmuntra till fria, aktiva utelekar där barnet utvecklas genom att själv cykla till en kompis eller röra sig fritt i exempelvis bilfria bostadsområden. Självklart har dessa smarta klockor möjlighet att visa klockans position via GPS, men också wifi, AGPS och LBS 3-vägs positionering.

Jag listar de bästa gps klockorna för barn

I denna artikeln listar jag de bästa gpsklockorna för barn som jag har hunnit analysera och testa. Alla gpsklockor har en sak gemensamt och det är att klockorna kan snabbt och enkelt visa dig var ditt barn befinner sig via en App. På de flesta modeller kan du också ringa till gpsklockan. På så sätt kan du låta barnet ta sina första egna utflykter och upptäcksfärder i närområdet utan att du behöver oroa dig för mycket.

Jag tror att barn mår bra av att vara ute och bredda sina vyer på egen hand. Jag vet också av egna erfarenheter att man ofta låter barnen stanna inne istället för att låta dem vara ute och leka, då det kan vara krångligt att hitta dem i området där man bor. Säg exempelvis när man står och lagar middag, eller tar hand om ett småsyskon och hinner inte ut och leta efter dem när man är klar. Plötsligt sätter man dem framför någon skärm istället för att låta barnen vara ute och röra på sig.

Med ett GPS-armband kan du skicka ut dem på lekplatsen (självklart beroende på hur du bor) och kan nå dem när maten är klar. Antingen via en GPS position i din telefon eller genom att ringa direkt till klockan. Barnen kan vara ute och leka och få större rörelsefrihet till glädje för både barnen och de vuxna.

Marknaden för gps klockor och olika typ av gps trackers för barn ökar enormt, men det gör det också svårare för föräldrar att hitta en produkt som passar. Utvecklingen av denna typ av klockor är i sin linda och nya funktioner kommer med varje ny modell.

Fram tills de sista året så har det främst funnits barnklockor med 2G för att spara batteri men nu har tillverkarna förstått värdet av att implementera 3G och även 4G. Dock verkar det som det drar ut på tiden då de flesta endast kan vara uppkopplade på 2G nätet. Om det beror på att 3G och 4G drar för mycket batteri eller om det är någon licens som ska till för att tillgå 3G nätet de vet jag inte.

Innan jag själv fyller min butik med gpsklockor, gpsspårare och trackers vill vi testa så många gpsklockor och klockmobiler som möjligt. Jag försöker helt enkelt dammsuga marknaden efter den bästa gps klockan för barn. Jag kommer titta på; hur klockan ser ut, hur exakt position ger den, hur stöttåliga klockan är, om den är vattentät, har bra kvalité på högtalare och mikrofon och andra faktorer som är avgörande för denna typ av produkt.

Samtidigt kan den inte kosta hur mycket som helst då barn är barn och klockor har oftast glas-skärmar 🙂 Jag tar in och genomför tester på gpsklockor löpande. Detta tar dock tid och leveranserna från tillverkarna är långa.

Under tiden jobbar jag med att sammanställa denna lista på de klockor. Jag sammanfattar de tester som har gjorts på klockorna utomlands samt vad kunder har skrivit som recensioner på nätet och i forum.

Det finns mängder av klockor och de är rena djungeln att hitta rätt. Den ena kan verka jättebra fram tills man inser att den inte fungerar med iPhone eller att den endast fungerar via bluetooth.

Så, fram tills jag fyller den siten med de bästa gpsklockorna för barn som matchar de krav som jag tror föräldrar i Sverige förväntar sig, så får ni hålla till godo med den överblick av de bästa gpsklockorna som finns på marknaden just nu och köpa dem av respektive återförsäljare.


En överblick som förenklar ditt köpbeslut av en mobilklocka för barn

Jag sammanställer och utvärderar mobilklockor främst utifrån deras produktbeskrivningar. Mitt mål är att hjälpa de som har skrivit in Gps klocka barn på Google och har blivit tveksamma av alla alternativ, märkliga prissättningar, tunna produktbeskrivningar och snarlika klockor. Artikeln om gpsklockorna ska ge besökarna en överblick av de flesta klockmobiler och dess funktioner. Jag kan självklart inte ta ansvar för produkterna utan hänvisar till återförsäljaren. Till vissa produkter har jag annonslänkar vilket innebär det att jag har ett samarbete med återförsäljaren. Detta påverkar inte ditt pris utan motiverar mig att fortsätta bevaka marknaden, köpa in nya klockor och jobba med denna guiden som idag har varit besökt av över 100 000 unika besökare.

Största vinsterna med en telefonklocka för barn:

 • Det uppmanar till att få in mer fria, kreativ, oorganiserad utelek i vardagen, då man kan nå dem och hitta dem lätt.
 • Man kan vänta med att ge dem en smartphone, vilket lätt medför massa problem, exempelvis sitter och spelar istället för att klättra i träd :/
 • Svår att glömma (så länge den sitter på armen kommer den med hem…tillskillnad från en Smartphone som lätt trillar ur fickan osv.)
 • Stöttålig och vissa av klockmodellerna är till och med vattentäta
 • Frihet och stolthet för barnet som både lär sig klockan, passa tider och kan röra sig friare i bostadsområdet.

 Krav som ni bör ställa om ni ska köpa en gpsklocka till ert barn

 • Du ska kunna ringa till klockan
 • App och mjukvara ska vara intrångsäkrad
 • Du ska kunna ringa ut från klockan
 • Du ska kunna begränsa vilka nummer som kan nå klockan
 • Du ska kunna stänga av klockan på distans exempelvis under skoltid.
 • Du ska ha en SOS-knapp ( som går direkt till ett angivet nummer ) som är lätt att komma åt
 • Fungera med både iPhone och Android
 • Du gör de flesta inställningar via en App till din SmartPhone. Denna ska vara enkel och lätt att förstå.
 • Klockan ska vara stöttålig
 • Du ska kunna ha vilken operatör du själv vill.
 • Den ska fungera utomlands
 • Den får inte ha ”för många” funktioner så den blir för komplicerad
 • Den ska tåla kyla. Perfekt att ha i skidbacken…om den tål kyla vill säga.
 • Precis position. Den ska kunna koppla upp sig mot AGPS/GPS,WIFI,LBS för att få en så exakt position som möjligt.
 • Bra batteritid. Minst en hel dag. Många leverantör har ännu bättre batteritid men ej 3G vilket slukar batteri.
 • Om du kan välja så prioritera 3G och/eller 4G före flera dagars av batteritid. Dock är det flera bra klockor som endast kör på 2G.

Tips välj rätt gpsklocka till ditt barn

Tips som gör att du väljer rätt gpsklocka till ditt barn

 • Är barnet under 4 år så rekommenderar jag en GPStracker eller GPSspårare som man kan sätta i fickan istället för en klockmobil.
 • Överväg hur länge barnet kan vara borta från laddning. Batteritiden varierar kraftigt på dessa produkter.
 • Vilken operatör ska du ha till klockan? De flesta klockor fungerar endast med 2G pga batterilivstiden blir bättre då. Detta utesluter exempelvis operatören TRE som endast kör på 3G och 4G.
 • Vem är klockan till för? Vissa klockor har spel, ficklampa osv. vilket gör att barnet gillar klockan direkt. Samtidigt så är det fler saker som kan gå sönder och kräver skärm kontra endast ljud. Är ni ute efter en säkerhetsprodukt eller en gadget för barnet. Satsa på ett mellanting så alla blir glada 🙂
 • Kontaktkort eller abonnemang för barn? Om man har kontantkort så kommer glädjen över att ringa lite för det är kul försvinna då man betalar för varje samtal. Se över vad de olika operatörerna erbjuder utifrån ert behov. Det kan finnas familjelösningar med extra simkort på redan existerande abonnemang för en ringa kostnad.

Nya gpsklockor för barn med vind i seglen

I Sverige har dock nya klocktillverkare dykt upp och i samband med Black Friday 2017 tog försäljningen en väldig fart.

Ett starkt varumärke som verkligen har nischat in sig på denna marknaden är Safekid med sin populära, vattentäta storsäljande digitala klocka för barn Safekid SK 400.

Är du snabb så kör de en kampanj med 10% i rabatt

Företaget har fri frakt, svensk support, ångerrätt och 6 månaders garanti. Företaget verkar variera sina priser mellan 1 350 och 995 Kr så passa på om produkten är nedsatt. Läs mer om Safekid och gå till butiken här 

En annan populär gpsklocka för barn har varit den färgglada och prisvärda klockan Spectrafence GPS-Klocka Touch Q-90 men från samma återförsäljare har vi nu gpsklockan Cmee 1C och Cmee 2C som är ett betydligt bättre köp. Den är på alla sätt en bättre klocka där Spectrafence satsar stort med en egenutvecklad app på svenska och säkerhet i fokus. Lösenord, data, position kontrolleras helt av Spectrafence och lagras i Sverige på säkra och krypterade servrar.

Den sportiga kvalitéts gpsklockan Gator 3 har slutat säljas på XXL och vi kan inte finna den i Sverige längre. Denna klocka är tålig, har en touchskärm och bra täckning och säljer som smör i Norge men det verkar som de tvekar med sitt intåg i Sverige. Dock har jag fått rapporter från en förälder som upplevde problem med klockan och att supporten i princip var obefintlig i Sverige.

En annan smartklocka för barn som har kommit till Sverige är Abardeen Mobilklocka. Den stoltserar men en noggrann GPS, SOS funktioner och sin IP65-klassning vilket gör den regn och dammsäker. Klockan har dock inte lika bra vattenskydd som Safekid SK 400 och Cmee 2C.

Abardeen har en enkel design med ett mjukt silikonarmband, snabb laddningstid och hela 96 timmar standbytid enligt tillverkaren. Denna klocka har tidigare utmärkt sig med ett högt pris på 2499 Kr. Klockan har prisdumpats på Prylstaden.se men har varit slut på lager sedan lång tid tillbaka. Prylstaden uppger dock att de ska få in den i lager på sin hemsida.

Är du istället ute efter en gadget så finns de barnklockor som kallar sig smarta klockor. De är billigare men saknar simkort och gpsfunktion och klassas mer som en leksak. Den bästa av leksaksklockorna/smartklockorna är Kurio Watch som är just en smartklocka för barn. Den har flera appar, spel, videofunktion och en stor tydlig skärm. Den är något billigare än övriga med sina 849 Kr men går inte att ringa med eller hålla koll på barnen med hjälp av en GPS.

Snabblänkar: Klicka för att komma direkt till önskad del av artikeln

Alla Klocktester och Recensioner

Debatt


Ny produktgrupp med varierande kvalité

– Inte helt felfria produkter

Produktgruppen är förhållandevis ny och som med många nya produkter så är de inte helt felfria till en början, detta då det är mycket teknik som ska få plats i en väldigt liten produkt. Gpstekniken kräver bra täckning och träffsäkerheten på en karta är inte helt exakt vilket är bra att veta innan köp. Därför skall man inte helt förlita sig på en GPS i en ny produkt. Man ska självklart se klockorna som ett komplement i vardagslivet med barnen och tekniken är inget man kan lita på fullt ut. Man kan inte förvänta sig riktigt samma kvalité på mobilklockor för barn som på smartphones, men när allt fungerar som det ska så är en telefonklocka för barn en smart och funktionell produkt för föräldrar till aktiva barn.


Debatt kring gpsklockor om dess säkerhet och intrång på personlig integritet

Diskussionen om personlig integritet för barnen har rullats ut i media och på sociala medier både i Norge och Sverige. Debatten mynnar ofta ut till ganska orealistiska scenarion.

Expressen skriver om de säkerhetsbrister som de Norska Forbrukarrådet upptäckte när de genomlyste marknaden med den kritiska rapporten WatchOut. Klockorna som testades var Tinitell, Viksfjord, Gator, och en Xplora klocka där de tre sistnämnda hamnade rejält i skottgluggen. Kritiken är helt klart värt att ta till sig. Kritiken som framhålls är risken för falsk trygghet, intrång, och bristande avtalsvillkor vilket är helt klart befogad kritik.

Ej säkerhetsprodukt utan ”smidighetsprodukt”

Personligen ser jag inte en klocka som en säkerhetsprodukt utan främst som en ”smidighetsprodukt”. Det är smidigt att nå ditt barn på distans. Ringfunktionen är det största värdet med dessa smarta klockor, inte säkerhetsfunktionerna så som en GPS anser jag.

Så om man tror att man blint kan lita på en teknikpryl ska säkra upp ditt barn med exempelvis hjälp av en GPS så tror du fel. Precis som du lämnar inte ett barn hemma med babylarm och åker till affären så kan du inte heller utgå från att gps-signalen är helt exakt eller att mobiltäckning täcker varenda liten del av hela landet. Teknik strular och det gör även den här produktgruppen.

Så kritiken mot att de skapas en falsk trygghet, har nog mer med en marknadsföringsfråga att göra. Klockorna ersätter inte vanlig omsorg om barnets säkerhet utan blir som ett extra lager utöver den normala tillsynen. Har man tolkat kommunikation från återförsäljarna på något annat sätt så är det absolut falsk trygghet och falsk marknadsföring.

Gällande intrång och att någon skulle hacka sig in och manipulera gps-signalen, eller bevaka mitt barn på distans ser jag som ganska orimligt, om mitt barn inte heter Bernadotte i efternamn.

Gällande integritet så tror jag att de flesta föräldrar idag använder klockorna till att kunna nå barnet när de är ute och leker, går till och från skolan eller ringa hem barnet när de är hos en kompis etc. Att som stressad förälder ta sig tid att i detalj följa barnets förflyttningar eller använda produkterna på ett sådant sätt att det skulle göra intrång på barnets personliga integritet känns ganska udda men kan säkert förekomma. Precis som de flesta saker så går även denna teknik att missbruka. De flesta funktioner som finns i gpsklockor för barn finns också i vanliga smartphones. Är du orolig för var uppgifter, lösenord och data lagras eller att gpsklockan ska hackas så är det Spectrafence.se som har tagit ett bra grepp om detta. De har ett flertal säkerhetsåtgärder och en tydlighet i sin kommunikation kring integritet och lagring av data.

”Se alltid över klockans säkerhet”

Se alltid över gpsklockans säkerhet innan du köper en klocka. Fråga tillverkaren var datan lagras, hur lösenord och uppgifter hanteras etc. Prata med barnet om att ha på sig en klocka med GPS innebär att föräldrarna kan se vart barnet befinner sig.

Om föräldrar respekterar att även barn har rätt till ett privat utrymme så tror vi att gpsklockor och gps trackers kan ge barn en större rörelsefrihet, vara mer utomhus, friska och aktiva. En klocka kommer skänka en extra trygghet till föräldrar när de rör sig tillsammans med barnen i stora folksamlingar eller är ute och leker själva.

Vi tror att utelek, rörelse och umgänge med kompisar är viktigt för alla barn. Vi vet själva hur lätt det är att man låter barnen vara inne och se på någon skärm istället för att vara ute och leka, då det kan vara krångligt att hitta dem eller få tag i dem när de ska komma hem.

Om gpsklockor kan hjälpa till att skapa fler tillfällen för barnen att komma ut och leka, röra på sig och känna sig friare så är det mycket vunnet och vid ett försvinnande eller olycka så tror vi att ingen klagar på att gpsfunktionen finns i klockan.


barn klockmobil vs smartphone

Klockmobil VS SmartPhone

Skärmpause: SmartPhone lockar ofta till spel och inte fysisk aktivitet. Där vinner klockan.

Priset: En klockmobil ligger från 500 Kr till 3000 Kr. En Smartphone är oftast en dyrare investering.

Förvaring: En klocka sitter på armen. En SmartPhone glöms lätt kvar på lekplatsen. Det bästa är då kanske att produkten sitter på ditt barns arm.

Tålighet: Vi vet alla hur lätt det är att ha sönder en iPhone. De flesta klockmobiler är stöttåliga och nu finns det även vattentäta gpsklockor för barn och skärmskydd.


Norska barn har använt gpsklockor länge

– Sverige var sent ute med gpsklockor för barn 

Medans Asien, Amerika och övriga Europa har introducerat smarta klockor för barn i ett par år så har den svenska marknaden stått lite tvekande fram till 2017. I Norge startade försäljning av gpsklockor och gps tracker utvecklade för barn redan 2015 och nu säljs fler mobilklockor anpassade barn än någonsin i vårt kära grannland. Tittar man på Google sökningar av frasen GPS KLOCKA BARN så ser man en tydlig ökning i Norge under 2016 medans denna trend kom först till Sverige året där på.


Att undvika

Gpsklockor direkt från Wish eller e-bay gav dåliga testresultat

– Tar man betalt och säljer klockor i Sverige så får man också ta ansvar för att produkten

Om man Googlar efter GPS Klocka Barn idag så dyker det upp massor av klockor och vissa kostar misstänkt lite, framför allt de som direktimporteras från Kina. Jag har testat flera av dessa klockor till min stora besvikelse. Då de kommer direkt från fabrik så görs det inga kvalitétskontroller innan en klocka skickas till slutkund. Efter flera inköp och tester förstod jag att det är stor risk att man får ett ”måndagsexemplar” och någon support eller reklamationmöjligheter är i princip obefintliga. Ibland har det saknats instruktionsmanual för klockorna och det har hänvisats till hemsidor på kinesiska. Det kan därför vara svårt att avgöra på förhand ifall exempelvis funktioner så som en fungerande GPS eller om en klocka är vattentät, funktioner som kan vara viktiga att ha koll på innan ens barn använder en klocka.

I denna artikel lyfter jag främst fram de bästa klockor som har en svensk återförsäljare, även om vissa klockor är så kallade ”white labels” vilket innebär att produkterna tillverkas i samma fabrik i stora volymer men återförsäljarna kan sätta sitt egna varumärke på klockan. Men tar man betalt och säljer klockor i Sverige så får man också ta ansvar för att produkten håller vad den lovar. Därför funktionstestar ofta de svenska återförsäljarna klockorna innan de skickas till slutkund då du både har ångerrätt, garanti och möjlighet att returnera en telefon klocka om den inte skulle motsvara dina förväntningar.


Köp inte Tinitell. Armbandets GPS-funktion kan sluta fungera.

Den Svenska Tinitell har funnits på marknaden i flera år. Tinitell har kombinerat en mobil klocka med ett gpsarmband men då produkten inte har en skärm som visar tiden så saknas den funktionen som barnen främst efterfrågar enligt oss. Tinitell var tidigt ute. Med stöd genom en crowdfundingkampanj 2014 var det en stor hajp för Tinitells röststyrda armbandsmobil – men företaget har lidit av för höga omkostnader och har nu gått i konkurs rapporterar DI Digital. Mediamarkt har dragit in försäljningen men armbandsmobilen finns fortfarande till salu i vissa butiker. Vårt tips är att inte köpa Tinitell på grund av att det inte går att garantera att klockans gpsfunktion kommer fungera efter sommaren rapporterar breakit.se. Att ha en gpsprodukt utan en fungerande gpsfunktion är… inte så bra. Utan en fungerande GPS är denna klocka svår att använda för att hålla koll på sina barn.


Testpanelen säger sitt

Så fungerar klockorna i vardagen

SAFEKID 400X – Frihetskänsla till både liten och stor

Vi lät Maria testa den nya Safekid 400X tillsammans med sin 6-åring. Här kommer hennes upplevelse.

Den är smidig, bekväm och lagom barnslig. GPS-klockan SAFEKID SK400X gör det enkelt att hålla koll på och ha kontakt med min 6 åring, fast han inte är alldeles i närheten. Och fast han fortfarande är för liten för att ha en egen mobiltelefon.

Jag har små barn. De är alldeles för små för att ha mobiltelefon och bli utsatta och exponerade för allt som kommer med att själva ha en mobil. Min plan är att de inte ska introduceras för det än på några år. Men de är stora nog att gå utanför huset själva. De kan springa över till kompisar och leka, trampa iväg med cykeln eller gå bort till lekplatsen. Men då vill jag ju trots allt ha koll på dem. Att snabbt kunna ringa och kolla vad de gör och att de är okej underlättar mycket. Istället för att jag titt som tätt ska springa ut och leta i vårt område, när jag egentligen inte alls behöver. Om omvänt, om jag snabbt behöver sticka iväg och handla mjölk, posta ett brev eller hämta ett syskon behöver jag numera inte packa in hela gänget i bilen. Med klockan vet jag att allt är lugnt och jag är snart hemma igen. 

När man bara vill komma igång

sk400-x testJag är en sådan som avskyr att läsa instruktioner och manualer, jag vill bara komma igång – med en gång. Så någon annan får gärna göra installationen i mitt ställe. Men den här gången låg uppgiften på mig och faktum är att det inte alls var särskilt krångligt att få igång klockan SAFEKID SK400X. 

Scanna QR-koden

Den är lätt att ladda, bara att koppla på klämman och koppla i datorn. Jag tycker inte att det spelar någon roll att sladden inte är så lång, den ligger ju bara intill datorn och laddar. Vill man ha en längre sladd med stickkontakt istället för USB får man köpa till det. 

Själva installationen med att koppla upp klockan var enkel tack vare att jag snabbt och smidigt kunna scanna QR-koden för att komma vidare i appen. 

safekid testBarnsligt bra

Klockan är lätt och följsam. Den tunna bandet i gummi är behagligt och skärmen är tillräckligt stor utan att vara för stor. Den är enkel att navigera både för liten och stor. Och du gör det genom att ladda ner någon av apparna SeTracker eller Wonlex. Välj den som du gillar bäst helt enkelt. Jag tog först SeTracker men valde sedan Wonlex istället för att den tilltalade mig mer och var reklamfri. Appen funkar fint, även om svenska språket inte alltid är exakt och vissa saker blir därför lite oklara. Men inte till den grad att jag inte vet vad jag ska göra.

En egen spionklocka

Själva displayen kanske är något större men det är inget som stör. Det är ju någon som inte är helt van vid den här typen av klocka som ska använda den och viktigt då att man lätt ser vad man ska göra. Att lägga in ett gäng telefonnummer är lätt som en plätt och jag förundras över teknikens under. Min son är väldigt nöjd att ha en alldeles egen spionklocka.

Skicka meddelanden

Genom att hålla in en knapp i appen eller i klockan kan man skicka röstmeddelanden till varandra. Det tog dock ett tag innan vi listade ut hur man spelade upp dem på klockan. Men när vi väl gjort det så var det både en kul och smart funktion. 

På sidan av gpsklockan sitter en kamera så att man enkelt ta en bild var man är eller vad man gör. 

För min sexåring är alla funktioner inte glasklara. Men han kan ändå navigera mellan funktionerna. Hittar lätt hur man ringer, skickar meddelanden, hur man spelar upp dem och kan ta bild. 

Skönt med instruktioner på svenska.

En kompis som också satsat på GPS-klocka till sina barn, sneglade på min SAFEKID SK400X och sa med eftertryck att det är en av de bästa på marknaden. Hon hade beställt sin från Kina. Visst var den billigare. Men också krångligare och inte lika lätt att installera. Här får man en manual med steg för steg på svenska. 

Tryggt att släppa taget

safekid 400x testMed den här gpsklockan vågar jag faktiskt lämna barnen hemma själva en kort stund. Om jag skulle behöva dra iväg och fixa något snabbt på nära håll, men ändå vill försäkra mig om att inget händer kan vi numera enkelt hålla kontakten med varandra. Det är det som gör SAFEKIDS klocka så bra. Den gör allt det där möjligt. Och med allt det där så kommer också frihetskänslan. Barnen kan ge sig ut en stund och det kan jag med. Frihet under ansvar. Häromdagen var jag ute och sprang en kort runda och då kunde min son ringa mig både en och tre gånger för att kolla var jag var och hur långt jag hade hem. Tryggt för oss båda. 

En ny smart pryl för hela familjen

En barnklocka med GPS-sändare är en riktigt smart pryl. Men ärligt talat visste jag inte att det fanns förrän jag fick tips om det. Nu när jag vet och inser tryggheten och smidigheten med detta undrar jag hur jag kunnat vara utan den.

Bra att veta

Klockan är vattentät men inte gjord för att hänga med i bad eller i duschen. Däremot klarar den mindre mängder vatten. 

Alla SAFEKID klockmobiler levereras med ett kontantkort från Telia. Valfritt värde på SIM-kort laddas på av dig som köpare. Ett bra tips är att välja till produkten ”Installationshjälp” så får du SIM-kortet monterat och påfyllt med önskat värde samt alla förinställningar, när klockan levereras till dig. 

I paket ingår en liten skruvmejsel och ett par extra skruvar. 

Ett praktiskt skärmskydd kan också köpa till, vilket ju kan öka livslängden en hel del. 

Läs mer och köp denna klocka


Kommentarer och feedback från vår testpanel.

Vi har låtit föräldrar testa olika gpsklockor. Här listar vi deras feedback:

Klocka: WhiteLabel klocka. Installation genomförd av oss.

” Vi är en familj med en son som är 7 år. Helst av allt vill vi att kan ska kunna vara lika aktiv och röra sig lika fritt som när jag och min man var barn. Tyvärr är inte samhället riktigt likadant idag som för 35 år sedan.

För att undvika en iPhone letade vi alternativ till att enkelt kunna kommunicera med varandra om han vill gå iväg eller cykla en runda. Funktionerna som vi letade efter var att vi skulle kunna se via GPS vart han är pga. havet är nära vårt boende och även att vi kan nå varandra för korta samtal som tex när det är dags att äta.

Med gpsklockan kan vi enkelt se vart han befinner sig och korta samtal. Trygghet för både oss och vår son. Nu kan han utforska omgivningen och känna sig fri. Vi slipper tjata på honom att inte spela på sin nya iPhone utan han kan få den senare i livet och ”leka” som barn bör göra.

Under semestern när man är bland större folkmassor kan det också vara bra att ha den om man skulle komma ifrån varandra eller som tex på Liseberg.”

Familjen Bjuhrberger

Bästa klockmobilerna just nu


Övriga klockor och utgående modeller

Apple Watch

Fungerar Apple Watch för barn? 

Apple Watch är en av de mest funktionella smartklockan på marknaden. Klockans funktionalitet är också kanske en av anledningarna till att den är den populäraste smartklockan. Frågan är dock om Apple Watch är den bäst smartklockan för barn? Svaret på denna fråga är inte helt enkelt och kan variera beroende på barnets ålder samt vilken funktion klockan skall uppfylla. 

För att underlätta för dig som köpare skall jag nu gå igenom fördelar och nackdelar med Apple Watch och hur just denna smartklockan kan uppfylla dina behov. 

Vad är Apple Watch? 

Apple lanserade sin första generations smartklocka 2015 och det blev en stor succé. Sedan 2015 har Apple hunnit presentera fyra generationer. Den senaste generationens klocka finns tillgänglig i två olika storlekar, en skärm som antingen är 40 mm eller 44 mm. Klockan finns i tre olika färger – silver, rymdsvart och guld. Apple erbjuder även klockan i två olika typer av material,  rostfritt stål alternativt aluminum. 

Samtliga generationer av Apple Watch är designade för att dagligen registrera användarens aktiviteter. Klockan registrerar även specifika träningsaktiviteter, exempelvis löpning eller simning. Apple Watch tillåter även användaren att lyssna på musik eller podcasts direkt från enheten.  

Åldersfaktorn

Apple har en utmärkt synergi i sina produkter och för att maximera nyttan med en Apple Watch krävs en iPhone. Efter ett par enkla inställningar synkas klockans aktivitet med telefonen, en process som är mycket smidig. 

Frågan är dock när man tillåter sitt barn att ha tillgång till en smart-phone över huvud taget? Det är inte den lättaste frågan att besvara då alla har olika preferenser samt att barn kan ta olika stort ansvar. Tekniken är dock något som barn kan hantera bättre än många vuxna. Det stora problemet blir istället att kontrollera barnets användande av klockan. 

Prisfaktorn 

En annan kritisk faktor för att avgörandet av vilken klocka som är den ideala för ens barn är priset. Man bör ställa sig frågorna: Hur mycket vill man betala för en aktivitetsklocka till barn? Samt vilken funktion vill man att klockan uppfyller? 

Den fjärde generationens Apple Watch kostar mellan 4 795 kr upp till 9 195 kr (priser från Apples egna hemsida) och detta är höga priser i jämförelse med alternativen. Som tidigare nämnts behöver man även specifikt en iPhone för att utnyttja klockans funktioner till fullo. Då måste man även ta med en iPhone i prisberäkningen och även mobiltelefonerna från Apple har oftast ett högre pris än konkurrenternas. 

Och då måste du själv avgöra: Är dessa priser för höga för dina barn?

Anledningar för att köpa Apple Watch till dina barn

Förutom pris- och åldersfaktorn finns det även andra anledningar till att köpa en Apple Watch till sina barn. Här har du några exempel: 

Uppmuntra till ett mer hälsosamt liv

Apple Watch kan påminna barnet att: 

  • Stå i minst 1 minut per timme, minst 12 gånger per dag. 
  • Motionera i minst 30 minuter dagligen
 • Bränna kalorier efter användarens egna mål. 

För att uppnå dessa målen så påminner klockan med hjälp av meddelanden när man exempelvis suttit ner för länge. Det finns även motionstävlingar där man kan jämföra resultat med andra om man önskar. Som tillägg till detta så fungerar även Apple Watch som en perfekt pulsklocka för barn samt vuxna. 

Lugn och ro

En ytterligare anledning till att köpa en Apple Watch till ditt barn är att du alltid kan hålla koll på vart de befinner sig. Detta genom appen Find My Friends som visar tillagda användares positioner i realtid. Eftersom Apple är ett välkänt och pålitligt märke kan man även lita på att denna klocka erbjuder en noggrann GPS. Det kan dock vara bra att diskutera och nämna för barnen att man följer deras position med hjälp av en GPS och förklara att det endast är i ett säkerhetssyfte. 

Kommunikation

Kommunikationsmöjligheterna med dina barn ökar också med en Apple Watch. I WatchOS 5 lanserade Apple en walkie talkie-funktion. Denna funktionen innebär att du och dina barn genom ett enkelt knapptryck kan kommunicera med varandra. Funktionen förutsätter att antingen en iPhone är kopplad till enheten eller att klockan har mobilnät. Detta kräver ett E-sim som är en tilläggstjänst för runt  100Kr i månaden (Endast för Telenor och Tre i dagsläget) 

Anledningar att inte köpa en Apple Watch till dina barn

Det finns vissa faktorer förutom pris och ålder som kan vara negativa när man diskuterar Apple Watch. Några faktorer kan vara följande: 

Förbud mot smartklockor i klassrum

Många skolor runt om i landet har valt att förbjuda smartklockor på lektioner. Detta för att en produkt som Apple Watch ger studenten möjlighet att fuska på prov och liknande. I Apple Watch finns det även många olika funktioner – exempelvis spel – som kan distrahera barnet från undervisningen, då kanske det är bästa kanske att ens barn inte har en klocka över huvud taget. 

Liten nog att tappa bort 

Om det skulle vara så att smartklockor är förbjudna och barnen måste ta av sig dem under lektionstid ökar risken att de försvinner. Det finns dock en inbyggd spårningsfunktion i klockan vilket innebär att man skulle kunna lokalisera den igen med hjälp av GPS. En annan faktor är även att klockan är väldigt attraktiv för tjuvar att stjäla. 

Fler skärmar 

I dagens vardag är vi omringade av skärmar, även barnen. Vi har telefoner, tv-apparater, konsoller och surfplattor. Frågan är om vi behöver introducera barnen för ytterligare en skärm i deras vardag? 

Batteritid

Både den fjärde och tredje generationens Apple Watch har en batteritid på upp till 18 timmar. Detta innebär att barnet skulle behöva ladda klockan varje dag. Är de något som de kommer att sköta? 

Spectrafence GPS Klocka Touch Q-90 – färgglad men utgående modell

 

Spectrafence GPS Klocka Touch Q-90 är som namnet avslöjar en gpsklocka med pekskärm. Klockan har de vanliga funktionerna såsom SOS-knapp, tystläge, stegräknare, geofence och sms om klockans tas av etc.

”Klarar vargavintern”

Enligt tillverkaren ska klockan hantera temperaturer ner till minus 10 grader vilket kan vara bra då man gärna vill kunna använda klockan under vinterhalvåret. I skidbacken kan klockan vara en väldigt bra tillgång då mobiler är kluriga att fiska upp från jackfickan däremot en sportklocka för barn som både vibrerar och låter på armen gör att barnet inte missar samtalet.

Klockorna tillverkas i Asien och minus 10 grader är så klart inget för den svenska vargavintern, men producenten är en av få klocktillvekare som stoltserar med att denna klocka har förmågan att klara kyla och värme, vilket indirekt säger att detta är en viktig parameter som man bör titta på innan man väljer gpsklocka.

”Ladda varje kväll”

Klockan har en standbytid på 3-4 dagar men under vårt test så bör man ladda klockan varje kväll.

”Kan lagra flera nummer”

Klockan kan lagra upp till 10 nummer vilket är ganska ovanligt då många klockor hanterar endast 2-5 nummer.

”Lätt om smidig”

Klockan är förhållandevis lätt och smidig och väger endast 38 gram.

”App för Iphone och Android”

Spectrafence Smart Klocka till barn använder sig av den en standard App som heter SE Tracker och fungerar bäst på engelska. Appen är något bökig och det känns att den har främst Kina som marknad.

”Flera spårtekniker för exakt position”

För att få en så bra position som möjligt så kopplar klockan upp sig mot Wifi, GPS, AGPS och LBS. Denna klocka kan med hjälp av sin GPS skicka var klockan befinner sig och vilken tid barnet var på platsen till appen i din smarttelefon.

”Klockan går att köpa i både rosa, blått, svart och gult”

Den främsta anledningen till att köpa klockan är priset och att den finns i lite fler färger än exempelvis Cmee. Ska du tvunget ska ha en gul gpsklocka för barn så är detta ett alternativ om inte skulle jag titta närmare på Cmeeklockorna istället. De finns dock endast i blått och rosa i skrivande stund.

Läs mer och köp Cmee


Nedan finner ni gpsklockor som har tagits bort från marknaden eller endast går att köpa i utlandet. Klockorna behålls i artikeln för historik eller nylansering i Sverige.

The Gator 3 – Slutat att säljas på XXL

Gator 3 är en av de senaste GPS-klockorna för barn på svenska marknaden och har gick tidigare att köpa i Sverige på XXL för 1299 Kr. Deras svenska e-handel gatorsverige.se är långsam och saknar klockor i lager. XXL har inte tagit in produkten på nytt.

Nedan finner du ändå vår utvärdering om den mot återkommer till den svenska handeln. Klockan har såklart inbyggd mobiltelefon och är Norges mest sålda GPS-klocka. Då räknar man troligtvis med framgångarna för den mycket populära föregångaren. Gator 3 är en ny version av en mycket populär GPS-klocka vid namn Gator 2. De norska bolaget verkar nu tveka om de ska återta svenska marknaden.

”Olika klockvyer och de flesta funktioner”

Alla barn kan inte klockan i 24 timmars läge och detta har Gator löst med att man kan välja mellan 24 timmars klockvyn eller den ”analoga” varianten.  Gator 3 har positionshistorik, flygläge, kalender, stegräknare och geofence vilket innebär att Gator har lyckats täcka in de flesta funktioner. Geofence innebär att klockan har GPS funktioner där du kan ställa in områden som t ex hemmet, skolan eller lekplatsen och få en varning om barnet skulle gå utanför dessa områden. Om man vill kan klockan ge ifrån sig en signal i förälderns telefon om klockan tas av. Gator 3 har bättre batterikapacitet än sin föregångare Gator 2 och har en uppdaterad laddstation med magnetisk krets. Om batteriet är under 10 % så får du en notis både i klockan och i Appen.

”En lättviktare”

Gator 3 väger 50 gram och med sin längsta sida på 42 mm så är det en av de minsta och smidigaste klockmobilerna för barn som går att köpa i Sverige idag. Robust klocka, lätt att rengöra och kommer i en blå rosa och en rosa variant i skrivande stund.

”Ej vattentät”

Klockan är inte vattentät men enligt tillverkaren är de stänksäker och vädertålig men låt bli att hoppa i badet med klockan.

”Bra täckning med 3G”

Om du oroar dig för att inte kunna nå barnen när de är ute och leker, är det här ett bra alternativ eftersom The Gator använder sig av multinätverk och känner av den signal som är starkast. Tack vare denna funktion har du de bästa möjligheterna att nå ditt barn.

Gator har som många andra smarta barnklockor möjlighet att begränsa inkommande samtal till specifika telefonnummer så inte vem som helst kan ringa. Alla Gator modeller har en SOS-knapp som ringer igenom en ”lista” nummer tills någon svarar.

Gator 3´s Nackdelar:

Till skillnad från många andra leverantörer så utlovar Gator kundservice vilket kan vara bra om man inte hittar rätt i menyer eller får klockan eller Appen att fungera. Dock har det visats sig att tillgängligheten hos Gators kundservice vara under all kritik. Kundservicen är på norska och ska finnas på chat mellan 08-16 men det har visats sig inte vara fallet. Gator verkar ta sina första steg mot den svenska marknaden men har nog lite växtverk för tillfället då kundservice och anpassning för svenska marknaden inte är vad som förväntas. Mer att önska hade varit att Gator 3 skulle vara helt vattentät. Vattentäta gpsklockor för barn finns idag, men då fallerar de ofta på andra områden såsom bristanda mobiltäckning, byggkvalité och håller inte samma klass som Gator 3. Den största nackdelen med Gator 3 är priset då 1299 Kr är mycket för en produkt som är till ett barn men har man pengarna så är Gator ett bra val enligt oss.

Pris:

Cirka 1 495 Kr

2017 .Tinitell – Var en Svenskt, Tåligt och Enkelt gpsarmband

 

Tinitell har två huvudfunktioner, det är både en GPS-tracker som du använder tillsammans med appen Tinitell i din telefon och dessutom är det en vattentålig med röstigenkänningsfunktion. Tinitell är alltså ingen klockmobil för barn utan ett gps-armband som går att ringa med. På en Tinitell så kan du upp till 12 telefonnummer och är väldigt enkel att använda. Du ringer genom att trycka på den stora knappen i mitten. Den är designad i Sverige och fungerar utmärkt ihop med alla micro SIM-kort från en operatör med 2G-täckning. Vilket utesluter TRE.

Tinitell är lätt att använda och om barnet skulle gå vilse eller behöver ringa till sin mamma eller pappa så gör man det enkelt det genom att trycka på knappen och säga namnet på personen som barnet vill ringa till. Alternativt kan föräldrarna hitta ens barn enkelt med hjälp av klockans GPS. Vi måste säga att Tinitell har verkligen lyckats med sin design och känsla av kvalité. Tinitell finns i färgen Charcoal att köpa online i Sverige för 1290 Kr.

Svagheter:

Den största nackdelen med Tinitell är att den endast har 2G för att ge lite bättre batteritid men påverkar så klart förutsättningarna att nå klockan då 2G nätet inte täcker överallt i hela landet. Att den inte har en skärm gör att barnet kanske inte hoppar av glädje men så fort den testar ringfunktionen så blir det en kul lek. Har ni kontantkort så varar inte leken så länge dock 🙂

Fördelar:

Bra byggkvalité och helt klart den tåligaste klockan på marknaden som tål både smuts och stänk och framför allt: ingen skärm ger ingen söndring skärm 🙂  Själva enheten är 5x35x15 mm och passerar precis under 50 gram vilket gör att den är smidigt och lätt. Enkel och smidig App.

 

Oaxis WatchPhone 3G. Går ej att få tag i Sverige ännu 

Företaget Oaxis är en Asienbaserad tillverkare av mobilprodukter och har nu blivit en storspelare inom wearablesmarknaden med sin klockmobil Oaxis WatchPhone. Smartklockan lanseras som en hybridprodukt mellan gpsarmband och mobiltelefon för barn. Klockan har en färg touchskärm med en upplösning på 320 x 320 pixlar vilket gör att pekskärmen är förhållandevis skarp mot konkurrenternas. En stor fördel är att den har 3G och Gsm vilket ger bra förutsättningar för att klockan skall ha täckning då den har fler master att koppla upp sig mot än de klockor som endast har 2G. Du kan kommunicera med barnet via tal, ljudmeddelande, textmeddelande och emojis eller emoticons som Oaxis kallar det. Klockan har också SOS-knapp, stegräknare, gpslokalisering och klassrumsläge. Den sistnämnda funktionen gör att klockan inte ger ifrån sig ljud under vissa timmar på dygnet som du själv väljer. Batteritiden är på 60 timmar utlovar Oaxis i sin produktbeskrivning. Klockan är inte vattentät. Vi har beställt klockan för ett närmare test där vi kommer noggrant bekräfta eller dementera detta. Fram tills vi har fått in klockan så får du hålla tillgodo med nedanstående videos.

 


Wonlex 3G GPS kids watch GW2000. Ej kommit till Sverige ännu

Wonlec GW 2000 är en smartklocka för barn som kan ringa till och har både har bra byggkvalité och går på 2G och 3G nät. Den har även en kamera. Kameran är ingen vidare kvalité, men ändå en rolig funktion för barnet. Den har även små enkla spel såsom mattematik-test på med mera. Annars har den de funktioner som de flesta klockor har på marknaden såsom GeoFence (ett område som du ritar in på en karta där en varning når din telefon om barnet överskrider), SOS nummer, telefonbok med upp till 15 nummer, ”Reglerbart tystläge” (vilket gör att du på distans kan stänga av ljudet under en viss tid på dygnet), tre alarm, sms och ”remote shutdown” som gör att du kan stänga av klockan via appen. Klockan lokaliseras via dessa spårningstekniker: GPS, AGPS, WIFI, LBS.

Vi har fått vårt första testutlåtande av den testgrupp som har fått chansen att testa GW2000.

– Glädjen över klockan var oväntat stor över denna klocka som jag gav till min 5 åring. Då hans bror också fick en klocka samtidigt så blev det faktiskt en succé. Då vi hade förberett klockan med telefonnummer till varandra, så blev det snabbt en lek, där de lekte spioner och sprang och gömde sig, ringde varandra och ringde till oss. Det var ju inte det syftet vi föräldrar hade med klockan, men då det är något som barnet ska ha på sig ofta så var de viktigt att de såg värdet i klockan direkt.

– Kan inte barnet få ut något av klockan, så kommer de inte vilja ha den på armen tillslut. Säger vår första ”testförälder”.

Hur uppfattades designen? 

Min 5-åring vad glad över designen, bra med björnfigurer och stjärnor osv. Det är ju såklart tycke och smak men det passade 5-åringen perfekt. I början ville han ha den på sig hela tiden, till och med sova med den. Nu har det lagt sig lite, men det kan ha att göra med att den är rosa. Han gillar egentligen rosa men man vet ju hur de kan vara på dagis osv. Vår 7-åring skulle nog inte vara lika nöjd med designen då den är något barnslig för hans smak 🙂

Hur använder ni den i er vardag?

Vi använder främst ringfunktionen. Gpsfunktionen är något seg och det blir enklare att ringa och fråga var de är. I vardagen så ringer vi till klockan och säger att det är dags att komma hem och äta när man har mat på spisen eller ett sovande syskon eller liknande.

Har ni använt klockans Appar?

Mattespelet var för svårt för en 5-åring men kameran var något som de hade kul med ett tag. Vi var lite skeptiska mot att de var spel på klockan. Vill vill ju ha en klocka för att de ska komma ifrån spelandet och tittande på skärmar! Men, man kan vara lugn, dessa spel är alldeles för primitiva för att barnen ska skänka dem någon större uppmärksamhet. Men spelen var viktiga för första intrycket. Det var spelen och de blinkande björnarna som gjorde den uppfattades som fräck, och så klart att man kunde ringa på den.

Har barnet den till förskolan? 

I början hade vi det men nu har vi den mer vid valda tillfällen. När han ska ut till en lekplats med några kompisar, eller är ute och cyklar osv.

Hur var byggkvalitén?

Bättre än väntat. Bra gummikänsla och lätt att ta på. Ingångar för laddning och simkort är skyddade mot smuts osv.

Du styr Smartklockan med en App som heter SE-Tracker. Hur fungerar den?

Vi fick gpsklockan förinstallerad med simkort och allt. Vilket var nog tur, då det verkade lite krångligt. Appen är inte speciellt bra och är på engelska. Man hittar inte lätt, då den inte har en design som vi är vana vid i Sverige. Svårt att hitta var man lägger in nummer i telefonboken och man var tvungen att testa sig fram om man skulle exempelvis använda +46 eller inte osv. Gps-funktionen är okej men jag det verkar som tiden inte stämmer riktigt överens med klockans tid. Då man ringer såpass lätt så har vi inte tittat speciellt mycket på gps-funktionen. Vi har inte hunnit sätta upp något Gps-område där barnet inte får gå ännu. Det var dock en gång de hade kilat iväg på en lite längre cykeltur och då var det bra att få ett hum om var de befann sig. Jag ser gpsdelen mer som en säkerhetsfunktion om barnet skulle försvinna eller vara borta länge. Vi bor väldigt bra och bilfritt så de har stora ytor att röra sig på och det är bra att kunna hitta dem snabbt, men det är klart, vid en olycka eller försvinnande så kan funktionen vara ovärderlig.

Hur håller sig klockmobilens batteri?

Klockmobilen behövs laddas varje dag. Jag vet att den ska hålla i 3 dagar men vi laddar den varje natt och så ligger den färdigladdad i en skål där de har sina hjälmar. På så sett är den lätt att slänga på när de ska ut på bus 🙂

Räcker detta för att Gpsförbarn.se ska bli återförsäljare av klockan?

Tyvärr, det brister framför allt då Appen inte är den bästa. En App ska ha en enkel design som är lätt att förstå. Installationen och programmering av telefonnummer måste vara superenkelt. – Klockan har skön design och bra funktioner, men den nådde inte hela vägen fram. 


Wherecom K3. 

Ej kommit till Sverige ännu

 

Wherecom K3 är en GPS-klocka för barn som används tillsammans med en app du har i mobilen där du lätt ser var ditt barn befinner sig. Klockan har Wifi, 3G, GPS, plats för SIM-kort och barnet kan enkelt skicka en SOS-signal eller ringa hem direkt från klockan.

En lekfull design med pekskärm, färgglada utbytbara remmar och möjligheten att spara musik och bilder på klockan gör den till en hit bland barnen!

1149 SEK, omate.com

 


 HereO. 

Ej kommit till Sverige ännu

Läs även vår guide: Resa med barn

HereO är den första GPS-klockan för barn som är designad att se ut som en helt vanlig färgglad klocka så att barnen stolt kan visa upp och berätta vad klockan är medans du håller koll på var de befinner sig via din iOS/Android enhet. Det enda du behöver göra är att synkronisera klockan med gratisappen HereO på din mobil och en karta dyker upp och visar ditt barns exakta position. Om barnet skulle gå vilse kan han eller hon enkelt skicka en panikvarning med hjälp av några enkla kommandon. Du kan även här ställa in en elektronisk säker zon så att när ditt barn korsar gränsen, skickas det en varning direkt till din enhet. Den minimalistiska designen i silikon är dammtät, vattentålig och har ett batteri som aldrig behöver laddas. Allt detta gör det till ett självklart val för föräldrar som vill ha en enkel spårningsenhet utan att spendera för mycket pengar. Avståndet som Lineable klarar av är endast 20-30 meter, men det som får den att sticka ut är att vem som helst med Lineable appen som är inom räckhåll för enheten kan hjälpa föräldrar att hitta sitt barn genom att använda vad företaget kallar ”Crowdsource GPS”. Detta är en av de mest sofistikerade GPS-spårningssystemet på marknaden och det brukade vara en av de dyraste. Nu har priset gått ner 1335 SEK vilket gör den till ett tilltalande köp. Den tunna 55 x 38mm taggen har en inbyggd accelerometer och gyro, en Micro USB-laddningsport och ett förbetalt SIM-kort med roaming i över 33 länder. Android-/ iOS-appen ligger långt före andra appar av liknande slag och låter dig se kartan i realtid, ger dig möjligheten att sätta upp elektroniska gränser samt skickar hastighetsvarningar till dig så att du snabbt får reda på om något inte står rätt till. I skrivande stund är denna produkt inte tillgänglig på svenska marknaden men vi håller tummarna för denna klocka snart kommer till Sverige.


Filip 2. 

Ej kommit till Sverige ännu

Filip 2 erbjuder tvåvägskommunikation med 2G-anslutning till fem förvalda nummer. De lagrade numren kan också skicka meddelanden till enheten men funktionen tillåter inte användaren att svara. För föräldrar som vill kunna lokalisera sina barn har Filip inbyggd GPS, GSM och Wi-Fi och fungerar som en spårningsenhet tillsammans med iOS/Android-appen. Om du har fler än ett barn kan du skapa flera olika profiler i den förnyade Filip-appen. Filip har en funktion de kallar Safezones vilket är möjligheten att ställa in upp till fem elektroniska gränser via en karta i mobilen. GPS-sensorn känner sedan av om barnet skulle röra sig utanför något av dessa områden och skickar en varning så fort detta inträffar. Du behöver täckna ett abonnemang med AT&T för ca 89 SEK och klockan finns i färgerna Superhero blue och Watermelon red. 1335 SEK


Orbo Smartwatch.

Smartwatch för barn

OBS: Ej simkort eller GPS funktion utan mer en leksak.

Ej kommit till Sverige ännu

 

Orbo Smartwatch är en variant för mindre barn utan simkort och GPS. Dock har klockan flera andra funktioner. Förutom att du kan ringa in och ut till klockan när du finns på blåtandsavstånd, så innehåller Orbo en kamera som barnen kan använda för att ta foton och spela in video. Orbo har dessutom pedagogiska spel med en talande flodhäst som hjälper barnen att förbättra sina språkkunskaper. Endast engelska i dagsläget. Det innehåller också några av de grundläggande funktionerna för som man är van från mobilen såsom en kalkylator och väckarklocka. Om du har ett barn mellan åldrarna 4-7 är detta ett bra val för en första smartwatch därefter kanske denna klocka kan uppfattas lite barnslig…Vinsten med en klocka istället för att ge dem en smartphone är delvis att de ska komma ifrån skärmen och spelandet. Att de nu börja lägga in spel även i klockorna känns lite onödigt, om du frågar en förälder 🙂  Spelen som finns med i denna klocka är dock inte så avancerade så det skulle konkurrera ut varken rutschkanan eller klätterställningen.

OBS: Ej simkort eller GPS funktion utan mer en leksak.


Har du testat någon bra smart klocka för barn eller tycker du att gpsspårare inte alls är bra för barn. Anser du kanske att gps funktionen gör intrång på barnets integritet eller tycker du att det är både smidigt för föräldern och barnet att de kan bli hittade lätt. Vilka funktioner är viktiga om du ska köpa en klockmobil och när du sökte ” Gps klocka barn ” och hamnade på denna artikeln, blev du något klokare?

Related Posts

3 Responses
 1. Hossein Barati

  Hej
  Tack för en suverän sammanställning av klockor. Jag letar efter en klocka som
  går att användas utanför Sverige också. Främst i USA. Då hon är där under längre perioder vore bra om den kan användas med ett abonnemang från USA.
  Finns sådana som fungerar både i Sverige och USA och helst ska fungera med lokal abonnemang.
  Tack på förhand
  Med vänlig hälsning,
  Hossein

 2. Ernest Wessman

  Hej, tack för bra sammanställning! Konstigt att ni inte har med Xplora i produktöversikten då den säljs i Sverige samtidigt som leksaksprodukter som inte ens säljs i Sverige är med. Ni nämner Xplora endast i samband med WatchOut-rapporten men Xplora har meddelat att säkerhetsbristerna är åtgärdade sedan december 2017.
  I översikten skulle jag vara intresserad av:
  1) Är produkten CE-märkt och vad innebär denna märkning, dvs vilka direktiv är uppfyllda?
  2) Är appen anpassad till fler användare så att båda föräldrarna (och kanske andra personer såsom barnvakt och mor/far-föräldrar) kan se barnets position?
  3) En ordentlig jämförelse av apparna. Om man läser recensioner exempelvis av apparna Se Tracker (som används av Safekid med flera) och Xplora så får man känslan att de inte är helt funktionella och stabila.

  1. WP-user-gpsforbarn-2580

   Hej och tack för din feedback. Väldigt bra! Vi får titta närmare på Xplora och de punkter du efterfrågar så fort vi hinner.